Hak holowniczy + przepustnica |
Autor |
Wiadomość |
Jezu88
nówka sztuka ;)
Wiek: 37 Dołączył: 20 Maj 2010 Posty: 11 Skąd: Boat City ;]
|
Wysłany: 13-07-2013, 18:04 Hak holowniczy + przepustnica
Bolid: Seicento 900 LPG |
|
|
Panowie, stopniowo składając wózek natknąłem sie na mały problem, mianowicie w zderzakach sportingowych mam zaspawane dziurki od ucha holowniczego, (zderzaki z taczki Lindy ) a wiadomo nie daj boże sie cos przyda to wypadało by za co linkę złapać, i takie pytanko czy sa jakieś patenty by z przodu przez kratkę schumiego puścić jakoś ucho/pas i w tylnym przez te szparki na dole sportasia?
druga sprawa to wyczytałem ze można zapodać większą przepustnice do 900ki, z czego to podejdzie bo trochę miszmasz jest i suma rum nie wiem co w końcu, na pewno spi ale to ma byc 1.1. czy 1.2 np od palio, dodam ze wózek jeździ i odpala na lpg'u i wtrysk jest mi zbędny (rozłączona pompa) czy po prostu przetoczyć obecna o parę mm(o ile?) ale co wtedy z ta blaszka zamykającą dopływ powietrza? z czego zrobić czy ew. zostawić dla swobodniejszych wolnych... o lpg i spalanie sie niemartwie bo potrafię to sobie wysterować z reszta u mnie stożek i lpg sie nie gryzie jakoś |
_________________ #46 Seicento Fun z Potlenkiem LPG
#302 Siemens M6S @Worker MPK Łódź
 |
|
|
|
 |
Michal91
Nałogowiec

|
Wysłany: 13-07-2013, 19:28
Bolid: 2X SC sporting |
|
|
Co do pierwszego pytanie to jest cos takiego jak "tow hook" można kupić lub zrobić coś na ten styl i kombinować z mocowaniem. |
|
|
|
 |
Uncrossed
Nałogowiec

Pomógł: 49 razy Dołączył: 21 Mar 2012 Posty: 788 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 13-07-2013, 21:44
Bolid: Seicento 1.4 16V |
|
|
albo zapinac linke o wahacz |
_________________ Seicento 1.4 16V
Mój białas:) |
|
|
|
 |
Jezu88
nówka sztuka ;)
Wiek: 37 Dołączył: 20 Maj 2010 Posty: 11 Skąd: Boat City ;]
|
Wysłany: 14-07-2013, 01:06
Bolid: Seicento 900 LPG |
|
|
wlasnie widzialem te pasy, fajnie to wyglada ale pas przedni jest dosc wysoko w stosunku do otworow, a ostatnio mialem okazje holowac drugiego seja to jak zaczepilem o wachacz to malo mi zderzaka do góry nie wyrwalo wiec to mocowanie jakos musze ogarnac by nie wyginalo sie przy ciagnieciu, tylko jak? |
_________________ #46 Seicento Fun z Potlenkiem LPG
#302 Siemens M6S @Worker MPK Łódź
 |
|
|
|
 |
ajwan
Nałogowiec

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lis 2008 Posty: 122 Skąd: Zdzieszowice
|
Wysłany: 14-07-2013, 11:05
Bolid: 600, 318, 520, 325 |
|
|
A dlaczego nie wytniesz nowych dziur? W aucie do sportu dziura w zderzaku nikogo w oczy kłuć nie będzie. Ale jeśli okrągła dziura drażni twoje poczucie estetyki to zrób poziome wycięcie i zastosuj pasek (choć moim zdaniem szkoda kasy na pierdoły ) |
_________________ Szlifierka, spawarka, brecha, młot i mozna się brać za wymianę amortyzatorów...
 |
|
|
|
 |
|