Zabudowa bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
Gość93
Nałogowiec

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 27 Maj 2011 Posty: 491 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 14-04-2012, 20:22 Zabudowa bagażnika
Bolid: 900 :( |
|
|
Witam w wakacje jade do pracy wiec troche kaski wpadnie zawsze w samochodzie chciałem miec porządne audio. Ogołnie chciałem zabudowac bagażnik wywalic kolo zapasowa bo go nie uzywam i cos ciekawego tam wymyślic i teraz pytanie do was czy głosniki z półki musialbym wywalic (jajka) jęsli tak to czy wejdą mi w boczki z tyłu. Myślałem o tego typu zabudowie:
jaki koszt mnie czeka takiej zabawy i co za głosnik najlepej tam wrzucic a moze coś jeszcze jakies tweetery zprzodu i tak zeby sie to ładnie komponowało ze soba i noi jak by to kolega powiedział "łamało żebra"
Licze na wasza pomoc |
|
|
|
 |
eggforever
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-04-2012, 21:48
Bolid: VAN MPI & GALANT KOMBI |
|
|
Dobre CA składa się z porządnego przodu czyli 165 w panelach, tweetery w słupkach i sub w bagażniku. Jajka sprzedaj bo są zbędne. Klocki dobierzesz pod budżet, którym dysponujesz więc sam sobie odpowiedz na to pytanie. Zabudowa ze zdjęcia bardzo ładna ale pozbawia Ciebie całkowicie bagażnika. |
_________________ Masz SHIH TZU ? Zajrzyj na www.shih-tzu.pl |
|
|
|
 |
Lisek
spamer team
Pomógł: 14 razy Wiek: 35 Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 3120 Skąd: Polska
|
Wysłany: 14-04-2012, 21:54
Bolid: Sc |
|
|
przejrzyj temat KRISS'a to może znajdziesz jakieś konkretne informacje bo to jego zabudowa |
|
|
|
 |
RazeR
Nałogowiec

Pomógł: 41 razy Wiek: 36 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 882 Skąd: Gorzkowice
|
Wysłany: 15-04-2012, 12:35
Bolid: Waryjot 0.9 |
|
|
Zaczynasz nie od tej strony
Podstawą dobrej instalacji jest PRZÓD tak jak napisał eggforever. Bez dobrego przodu ni jak to nie zagra.
Odseparowany + panele + wygłuszenie drzwi - minimum totalne jeśli ma to zagrać z "jajem". Bagażnik jest to kwestia drugorzędna, możliwe, że zrobisz taki przód który Cię zadowoli i wtedy zamiast suba 15" wsadzisz 8" aby uzupełnić scenę
Chyba że szykujesz coś do łupania" wtedy trzeba przybrać inną koncepcję |
_________________ (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
|
|
|
|
 |
subarak
Nałogowiec

|
Wysłany: 15-04-2012, 12:56
Bolid: Sejeczento |
|
|
Cytat: | wywalic kolo zapasowa bo go nie uzywam |
nie używasz? |
_________________ Trzeba nam zawsze w górę iść choć nie raz nęka życie, a jeśli w końcu przyjdzie paść to paść na szczycie! |
|
|
|
 |
KurczaK
KurczaK ma... malutki ... zapierdalacz

Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2950 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 15-04-2012, 19:12
Bolid: Alfa Romeo Brera 210+ |
|
|
http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=35089
Ten temat możesz przejrzeć
W ogóle , to rzuć okiem na pierwsze 10 stron tego działu , a na bank znajdziesz przydatne Ci informacje |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
 |
|
|
|
 |
Gość93
Nałogowiec

|
Wysłany: 15-04-2012, 19:55
|
|
RazeR napisał/a: | Zaczynasz nie od tej strony
Podstawą dobrej instalacji jest PRZÓD tak jak napisał eggforever. Bez dobrego przodu ni jak to nie zagra.
Odseparowany + panele + wygłuszenie drzwi - minimum totalne jeśli ma to zagrać z "jajem". Bagażnik jest to kwestia drugorzędna, możliwe, że zrobisz taki przód który Cię zadowoli i wtedy zamiast suba 15" wsadzisz 8" aby uzupełnić scenę
Chyba że szykujesz coś do łupania" wtedy trzeba przybrać inną koncepcję |
Czyli po polsku mówiąc co na ten przod trzeba bo ja jestem zielony |
|
|
|
 |
raVi
spamer team

Pomógł: 25 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 1063 Skąd: Szczyrk
|
Wysłany: 15-04-2012, 19:57
Bolid: SC |
|
|
Mniej więcej coś takiego jak u Razera klik |
|
 |
eggforever
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-04-2012, 21:26
Bolid: VAN MPI & GALANT KOMBI |
|
|
Zasada jest prosta i ciągle powtarzana - przód czyli porządny tweeter i kick a wtedy kopara opada z niewiedzy co ten zestaw potrafi i jak ważną rolę odgrywa w systemie, czasem nawet nie trzeba suba - taka prawda. Zrób przód na porządnych klockach a później jeśli zbraknie to uzupełnisz o subwoofer. Sam głośnik niskotonowy nie rozwiąże sprawy.
Ostatnio oglądałem u kumpla instalacje CA - tweetery buszmena i subwoofer blaupunkt i tyle. Ręce opadły do samej ziemi a na co drugim forum CA podwieszony FAQ Nazara... naprawdę dobra lektura. |
_________________ Masz SHIH TZU ? Zajrzyj na www.shih-tzu.pl |
|
|
|
 |
Gość93
Nałogowiec

|
Wysłany: 15-04-2012, 23:50
|
|
pewnie sam tego nie ograne ale moze znacie kogos ogarniętego z trojmiasta kto mi to ogranie? |
|
|
|
 |
KurczaK
KurczaK ma... malutki ... zapierdalacz

Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2950 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 16-04-2012, 07:52
Bolid: Alfa Romeo Brera 210+ |
|
|
Gość93, jak już pisałem - przeglądnij sobie ten dział. Wiele rzeczy jest opisanych. Jak już zdobędziesz trochę wiedzy , to wszystko stanie się łatwiejsze. Nie każdy z nas od razu wiedział "o co kaman" z Car Audio. Każdy z nas się uczył |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
 |
|
|
|
 |
|