Swap 900LPG na 1.2 v8 |
Autor |
Wiadomość |
poster003
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-09-2008, 17:20 Swap 900LPG na 1.2 v8
Bolid: SC 900* |
|
|
witam
Jestem posiadaczem białego standardowego SC 900 99r z instalacją LPG II generacji
zamierzam wykonać SWAPa na 1.2 v8 (też jednopunktowca) i wszystko co jest do tego potrzebne wraz ze skrzynią biegów itp z Punto I skompletowałem juz na ten cel prawie 3k PLN-ów
Lecz irytuje mnie jedno pyanie czy ja dobrze kombinuje ze po przedkładce jednostki napędowej będzie istaniała możliwość wykożystania mojej aktualnej instalacji LPG do zasilania tego silnika.
Jeżeli tak to czy aby jakiś serwis LPG by się tym zajął i jak się by to miało do naszego prawa co za tym idzie przyszłych badan technicznych |
|
|
|
 |
ahamay
Nałogowiec

Pomógł: 23 razy Wiek: 39 Dołączył: 20 Paź 2006 Posty: 128 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 16-09-2008, 23:36 Re: Swap 900LPG na 1.2 v8
Bolid: sc 1.4 T-jet,STILO MW jtd |
|
|
poster003 napisał/a: | witam
Jestem posiadaczem białego standardowego SC 900 99r z instalacją LPG II generacji
zamierzam wykonać SWAPa na 1.2 v8 (też jednopunktowca) i wszystko co jest do tego potrzebne wraz ze skrzynią biegów itp z Punto I skompletowałem juz na ten cel prawie 3k PLN-ów
Lecz irytuje mnie jedno pyanie czy ja dobrze kombinuje ze po przedkładce jednostki napędowej będzie istaniała możliwość wykożystania mojej aktualnej instalacji LPG do zasilania tego silnika.
Jeżeli tak to czy aby jakiś serwis LPG by się tym zajął i jak się by to miało do naszego prawa co za tym idzie przyszłych badan technicznych |
napewno dojdzie nowy mikser jesli bedziesz kombinowal zeby 1.2 odpalic na wiazce 900 to jak juz sie uda to bedzie dzialal ten gaz a co do przegladu to w duzej mieze zalezy od diagnosty |
_________________ 1.4 16v T-jet powered by AG
a na co dzień klekot JTD |
|
|
|
 |
jerzyk
Loża szyderców

Pomógł: 151 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Paź 2005 Posty: 2692 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 17-09-2008, 08:27 Re: Swap 900LPG na 1.2 v8
Bolid: Audi |
|
|
poster003 napisał/a: | witam
ja zakładasz to weź 1.2 8V 75KM
wiązka będzie pasować (po drobnych korektach) i gaz również (po zmianie miksera) |
|
 |
poster003
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-09-2008, 18:38
Bolid: SC 900* |
|
|
dokładnie o takim myśle "1.2 8V 75KM"...
jeszcze jedno pytanko mianowicie:
- czy kupował ktoś całe Punto I jako dawce organów na Swap po wypadku/stłuczce [wówczas jest mołodsze=tańsze] lub anglika ...mozna mieć takie punto za 2tys zeta, gdyż przy swapie z SC 900 jest sporo gratów do przekładki .... a wypatroszoną puszkę poprostu na złom lub rozsprzedać ......
myśle że to dobry pomysł bo można silnik odpalić a nawet przejechać się dawcą organów i ocenić stan podzespołów. Co o tym sądzicie?
i czekam na dalsze opinie /wskazówki co do przeglądu po swapie z takim LPG i możliwości legalizacji takiej inastalacji moze już ktoś miał lub słyszał o takiej sytauacji.......... |
|
|
|
 |
TVC
Nałogowiec 4performance club
Pomógł: 25 razy Wiek: 46 Dołączył: 13 Lip 2007 Posty: 754 Skąd: Wolne Miasto Gdańsk
|
Wysłany: 19-09-2008, 21:29
Bolid: Lancia Lybra SW 1.8 16V |
|
|
akurat z punto to tylko silnik,wiazka a nawet nie oraz skrzynia, nic innego nie pasuje |
_________________ Tarcze Mikoda, Zimmermann i Mintex, Klocki MINTEX,FERODO DS PERFORMANCE szczegóły na GG i PW |
|
|
|
 |
|