|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
seicento - kluczyk |
Autor |
Wiadomość |
Chezio
nówka sztuka ;)
Wiek: 30 Dołączył: 07 Lis 2015 Posty: 11 Skąd: Górny ?ląsk
|
Wysłany: 22-11-2015, 13:23 seicento - kluczyk
Bolid: Fiat Seicento 0.9 |
|
|
Siemanko. Mam do Was nurtujące mnie od dawna pytanie. Posiadam dwa kluczyki do mojego seja, jeden gra, dziala i nie ma z nim problemów, a drugi nie pasuje do niczego o.O ani do drzwi, ani do bagażnika, do stacyjki wchodzi ale przekręcić nie idzie (z resztą widać, że zęby na obu kluczykach są różne), jednak kody na kluczykach są takie same. Dodatkowo na działającym kluczyku, na tej plastikowej części jest kropka, taka dziurka, a na metalowej części "2" z takim znaczkiem "sygnału", sam nie wiem jak to nazwać haha. Tutaj moje pytanie. Możecie mi powiedzieć co jest z tym nie działającym kluczem? Jest to jakiś surowy klucz do zaprogramowania na immo czy co, bo nie rozumiem? |
|
|
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 22-11-2015, 18:11
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
"2 z sygnałem" jak napisałeś to symbol, że kluczyk ma immo "CODE2".
Ciężko powiedzieć od czego jest ten drugi pierwsze co mi by przyszło do głowy widząc taki zestaw to "klucz do wlewu paliwa" - ale skoro nurtuje Cię pytanie od dawna to raczej nie będzie to
Drzwi od pasażera może?
Ewentualnie Wszystkie zamki były wymieniane, a ten drugi kluczyk jest od poprzedniej kompletu wkładek?
Innych opcji już nie ma - surowy do zakodowania, przyjeżdża już dorobiony pod vin. |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
Chezio
nówka sztuka ;)
Wiek: 30 Dołączył: 07 Lis 2015 Posty: 11 Skąd: Górny ?ląsk
|
Wysłany: 23-11-2015, 00:42
Bolid: Fiat Seicento 0.9 |
|
|
Czyli raczej do niczego mi się nie nada i mogę go wyrzucić? Czy dałoby radę może go zakodować i dorobić pod zamki tak aby działał? |
|
|
|
 |
Majk-l
Nałogowiec Przyjaciel SC.PL

|
Wysłany: 24-11-2015, 00:19
Bolid: Peugeot 406 |
|
|
może być tak ze osoba ktora sprzedawała ci samochod miała jeden klucz po prostu i zeby ugrać/nie stracic tych trzech stów za to jest tylko jeden, dokupiła byle jaki inny. Szczerze mowiac ja jak kupowałem samochody to nie sprawdzałem zapasowego kejsa |
|
 |
MichałFIAT
Nałogowiec
|
Wysłany: 30-11-2015, 16:00
Bolid: seicento 1,1 2002r i 2003r |
|
|
Sprawdź czy mimo go rozpoznaje jeśli tak to pastylka morze się przyda |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|