Problem z elektryką? |
Autor |
Wiadomość |
Sedzik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 08-07-2010, 18:55 Problem z elektryką?
Bolid: Seicento 0,9 |
|
|
Witam.
Szukałem szukałem i w zasadzie nie znalazłem odpowiedniego tematu
Mianowicie pewnego dnia samochód nie chciał odpalić, podładowałem akumulator pojeździłem jeden dzień wszystko ok. Następnego dnia wsiadam... nawet światełko w suficie się nie odpaliło. Ok do mechanika wymiana regulatora napięcia, po wymianie samochód nie odpala. Zostawiłem go u mechanika ładował aku ok 14 godzin. Następnego dnia odpaliłem jeździł normalnie. Następny dzień ta sama śpiewka, ok diagnoza wymiana aku. Wymieniłem aku podłączyłem pojechałem do pracy i z niej wróciłem, podczas powrotu chciałem przetrzeć szybki i się okazało że wycieraczki nie działają. Następnego dnia samochód nie zapala. Próbowałem z tzw. "pychu" kręci jakby chciał, ale nie może. Nie wiem co to może być, domyślam się że alternator lub zwarcie w instalacji tylko powiedzcie jak to sprawdzić. Więc jak widzicie problem trochę złożony, najdziwniejsze jest to że akumulator sprawdzany w sklepie, w którym kupowałem nowy i okazał się "zdechnięty"??
Pozdrawiam i prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
Ania
stokrotka

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 16 Lut 2010 Posty: 1328 Skąd: Suwałki
|
|
|
|
 |
Sedzik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-07-2010, 05:26
Bolid: Seicento 0,9 |
|
|
No i znalazłem... zwarcie, powodowała je lampka w środku samochodu. Niestety nie wiem w którym miejscu dokładnie ale wiem że jak otworzyłem drzwi to piszczał miernik. Odłączyłem lampkę ładuje całą noc akumulator zobaczymy co będzie dalej.
Miał ktoś może taki przypadek?
Ma ktoś pomysł w którym miejscu może zwierać?
Pozdr
PS Zapomniałem dodać że akumulator pokazywał ok 4,20V |
|
|
|
 |
luki55
Nałogowiec

Pomógł: 67 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Paź 2007 Posty: 262 Skąd: Bolęcin
|
Wysłany: 09-07-2010, 08:56
Bolid: Seicento 1.1 MPI Actual 2004, FSO 125p 1986 |