Arieno
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-06-2026, 17:33 Tabliczki znamionowe do maszyn rolniczych
Bolid: Fiat |
|
|
| Dzień dobry wszystkim na forum. Zwracam się do Was z pytaniem technicznym, bo sam już nie wiem, na co się zdecydować. Prowadzę małą produkcję komponentów metalowych do maszyn rolniczych i muszę zacząć na stałe oznaczać moje produkty zgodnie z normami. Do tej pory używałem zwykłych naklejek, ale klienci zaczynają narzekać, że po kilku miesiącach pracy w polu, pod wpływem słońca, deszczu i chemii, te naklejki po prostu odpadają albo blakną. Muszę przejść na coś trwalszego i myślę o metalowych tabliczkach. Znalazłem w sieci namiar na tabliczki znamionowe z ZP Krupa i widzę, że mają tam opcje z aluminium anodowanego i stali. Moje pytanie brzmi: co lepiej sprawdzi się w ciężkich warunkach atmosferycznych i przy kontakcie z olejami czy smarami? Stal nierdzewna wydaje się pancerna, ale czy aluminium nie będzie lżejsze i łatwiejsze w montażu na nity? Interesuje mnie też kwestia czytelności po latach – czy napisy nanoszone metodą podpowierzchniową na aluminium nie zejdą tak szybko jak farba? Jeśli ktoś z Was zamawia u nich regularnie tabliczki do swoich wyrobów, chętnie poznam opinię o wytrzymałości tych materiałów. |
|