FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zaprogramować pilot centralnego zamka ?
Autor Wiadomość
gluchy8 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 07-01-2012, 13:10   Jak zaprogramować pilot centralnego zamka ?
   Bolid: SC 1.1 '98

Witajcie,
Jak zaprogramować pilocik do centralnego zamka (SC'98'sporting) ?
Pilot po wymianie baterii działał ale przestał. Tzn. raz działa a raz nie. Bardzo rzadko działa.
Wyczytałem rózne opinie na ten temat, pilot mógł się rozkodować z powodu zbyt częstego noszenia blisko telefonu. Inna opinia bardziej realna to, że zbyt często naciskano przycisk otwierania z dala od samochodu

Wyczytałem na forach o oplach, że aby zaprogramować pilot należy włożyć kluczyk do stacyjki i włączyć zapłon. i w tym momencie wcisnąć przycisk otwarcia i trzymać kilka sekund.

Jak to jest w przypadku SC ?
proszę i pomoc.

macher 
Moderator

Wysłany: 07-01-2012, 13:57   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

Nie słyszałem o programowaniu pilota do seicento. Do opla owszem ale nie w tym wypadku. Skoro raz działa a raz nie może wina jest po stronie słabego kontaktu baterii (przełącznika)?Właśnie w przypadku Opla(Vectry) jest taki problem że jak często naciśnie się pilota poza zasięgiem to trzeba go programować. Programowanie odbywa się w ten sposób Wchodzisz do samochodu, zamykasz drzwi i przekręcasz stacyjkę , następnie przez okres około 30 sekund trzymasz jeden z przycisków na pilocie.Centralny zamek wykona zamknięcie i otwarcie drzwi. Ale tak jest jak napisałem z samochodem opel.Może podobnie będzie w tym przypadku?Tak nawiasem masz centralny zamek na pilota bez alarmu? Oryginalny?

gluchy8 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 07-01-2012, 15:01   
   Bolid: SC 1.1 '98

Alarm jest.
Ale czy oryginalny to nie wiem.
Od poprzedniego właściciela otrzymałem 2 piloty. w zielonej obudowej. 2 zielone przeciski i czerwona dioda.
Po wymianie baterii działał z odległości kilkunastu metrów. A kilka dni później raz działał a raz nie.
Sprawdze jeszcze czy bateria dobrze styka. (taki mały paluszek)

jankes 
Nałogowiec

Wysłany: 07-01-2012, 15:17   
   Bolid: SC sporting & volvo v70 & DAF CF

alarm fabryczny łatwo poznać bo czujniki ruchu w seju były montowane w podsufitce w okolicy lusterka ta część podsufitki była inaczej wykończona niż w standardzie

macher 
Moderator

Wysłany: 07-01-2012, 17:28   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

gluchy8 napisał/a:
Alarm jest.
Ale czy oryginalny to nie wiem.
Od poprzedniego właściciela otrzymałem 2 piloty. w zielonej obudowej. 2 zielone przeciski i czerwona dioda.
Po wymianie baterii działał z odległości kilkunastu metrów. A kilka dni później raz działał a raz nie.
Sprawdze jeszcze czy bateria dobrze styka. (taki mały paluszek)

Jak mały paluszek na 12v to sądzę że nie jest fabryczny. Fiatowski pilot jest kwadratowy i ma baterię pastylkę (na podstawie oryginalnej instrukcji obsługi piszę bo mam takową książkę jak kupowałem auto).Jak wciskasz przycisk pilota to dioda nadawcza zapala się ?Jak programowałem do opla to pilot wysyłał sygnał diodą ale nie komunikował się z centralka zamka.Centralkę fiat montował głownie pod lewym głośnikiem.Znajdziesz po kablach i zobacz co to za centralka, jej nazwa to wtedy sobie poczytasz o tym alarmie

sabcio9207 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 07-01-2012, 20:29   
   Bolid: seicento 1.1/1.2 8v

sprobuj tak.zamknij drzwi wloz kluczy w drzwi przekrec na otwieranie i wcisnij przycisk na pilocie otwieranie albo rozbrajanie alarmu,pozniej przekrec kluczyk na zamykanie i wcisnij przycis zamykanie albo uzbrajanie alarmu.na sam koniec wlacz zaplon na 5sek i wylacz.to powinno pomoc jak nie to sprobuj zamienic czynnosc ze najpierw wcisniesz przycisk a dobiero kluczykiem

Odpowiedz do tematu