zapowietrzony uklad zasilania |
Autor |
Wiadomość |
miroslaw
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-05-2012, 21:02 zapowietrzony uklad zasilania
Bolid: seicento 900 |
|
|
mam taki problem, brakło mi paliwa i zapowietrzył mi sie układ zasilania w benzynke (900) , poradzi ktos jak to odpowietrzyc bo samo sie nie chce, dodam ze problem ten pojawia sie zawsze po wypaleniu paliwa do zera, dziekuje z gory |
|
|
|
 |
Tuńczyk
Bywalec
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 55 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-05-2012, 21:05
Bolid: Seicento 1.4 8v 80KM |
|
|
znalazłem na innym forum
"W seicento jest bardzo prost dostęp do pompy. Uchylasz tylne siedzisko ( to większe), odkręcasz dekiel przykręcony na 4 śruby i już masz pompę na wierzchu. Odpinasz przewód paliwowy, obkładasz wszystko szmatami, do króćca podłączasz krótki wężyk i wkładasz go do butelki , druga osoba przekręca kluczyk. Już wiesz czy pompa pompuje paliwo. Nie trzeba wcale parę razy przekręcać kluczyka bo pompa pracuje tak długo aż wytworzy odpowiednie ciśnienie w układzie paliwowym."
A tak ode mnie to: uważaj, bo kręcąc bez paliwa można łatwo spier.... pompę i jest klops... jak masz jeździć na czuja do końca rezerwy, to lepiej skorzystaj z autobusu, bo szkoda sejka psuć |
_________________ "Głupotę wyszydzić, by twórca jej też widział, że mądrości ludzkiej ma limitowany przydział..."
 |
|
|
|
 |
BaToN_91
Nałogowiec
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Lut 2011 Posty: 339 Skąd: Sochaczew
|
|
|
|