FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kabelki od radia
Autor Wiadomość
Eldenor 
Y.M.C.A
Zielony

Wysłany: 01-11-2007, 13:32   Kabelki od radia
   Bolid: Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Szukałem ale nie znalazłem tematu który rozwiałby mój problem :oops:
Mianowicie.... Do samochodu dostałem super radyjko na kasety, ale nie działało, sobie pomyślałem że kostka no to wyciągnełem w/w sprzęt i zobaczyłem totalny armagedon... (dokładnie taki jak na zdjęciu)

Jak widać na nim, jest tylko jedna kostka z której wychodzi ogrom kabelków :P
kilka z nich sobie dynda bez interesownie a reszta w połowie swojej drogi ewoluowała w inne kolory.... daaaleko daleko na końcu znalazłem jeszcze 2 inne kabelki które sobie tak dyndają bez potrzeby....

Musicie być wyrozumiali :D
--
Dałem do działu 'pogaduchy' bo jak dla mnie to nie czysto techniczny temat tylko problem mojej nie znajomości :D
Ostatnio zmieniony przez Eldenor 01-11-2007, 13:34, w całości zmieniany 1 raz  

Szatan 
Wyznawca Rydzyka

Wysłany: 01-11-2007, 14:43   
   Bolid: Sejo 0,9 blue arrow madafaka !!

Jak nie działa? Nie gra czy poprostu sie nie włącza? Jak sie nie włącza to znajdź kabel + [czerwony] i czarna mase. Na obudowie radia powinieneś mieć opisana kostke, jak nie to wujek szatan poszuka w domu i Ci opisze który kabelek od czego. Musisz zlokalizować kabel + - i głośnikowe w seju i odpowiednio do kostki podłączyć i bedzie gitara.

Ostatnio zmieniony przez Szatan 01-11-2007, 14:44, w całości zmieniany 1 raz  

Eldenor 
Y.M.C.A
Zielony

Wysłany: 01-11-2007, 14:55   

w ogóle nie chce się włączyć radyjko... :(
ok... kabelki są opisane
tyle że jak patrze to w aucie niema pod co podpiać :P <- ale ja się nie znam :roll:

Szatan 
Wyznawca Rydzyka

Wysłany: 01-11-2007, 15:01   
   Bolid: Sejo 0,9 blue arrow madafaka !!

Wszystkich kabelków przy kostce nie podepniesz, bo np od głośników z tyłu czy od elekt. anteny nie przydadzą sie. Ile kabli wychodzi Ci z auta? Powinien być plus, minus i po dwa na głośniki [chyba ze masz tez z tyłu] Sprawdź miernikiem na którym kablu jest napięcie, to bedzie +, jak nie ma na żadnym to albo bezpiecznik albo kij wie co, wiec najlepiej pociągnąć plus od nowa prosto z aku. Masa bedzie czarna/brazowa. A kable od głośników to najlpepiej rozpoznasz jak sobie głośniki odkręcisz [4 imbusy przy maskownicy, głośnik trzyma sie maskownicy] i po kolorach dojdziesz, o ile sie po drodze nie zmieniają ;p ale watpie.

Plusa szukaj po przekręceniu stacyjki na zapłon.

Aha, luknij jeszcze bezpiecznik z tyłu radia [o ile jest] A jak juz znajdziesz kabel plusowy i mase a radio nadal nie trybi to mozliwe że kaput ;p

Ostatnio zmieniony przez Szatan 01-11-2007, 15:03, w całości zmieniany 1 raz  

Eldenor 
Y.M.C.A
Zielony

Wysłany: 01-11-2007, 15:11   

ok... ide 'psuć'
jak dojde do wszystkiego gdzie i kiedy zmienia kolor na inny to podłącze.. a jak zniszcze to wróce xD
---
a d...a :D radio nie działa.... w kablach to tam jest mix straszny... co 10cm jest inny kolor... czerwony -> brązowy -> zielony -> zielono czarny... dalej już nie dokopałem się... kupie nowe radio i niech fiat mi wstawi...
tak samo lampka która powinna świecić po otwarciu drzwi... nie świeci w ogóle a żarówka jest Ok... może bezpiecznik... ale który nie wiem :P wszystkie trzeba sprawdzić :P
Ostatnio zmieniony przez Eldenor 01-11-2007, 15:56, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu