Dławienie/przerywanie silnika |
Autor |
Wiadomość |
kszy
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-07-2016, 13:22 Dławienie/przerywanie silnika
Bolid: Seicento Sporting 1.2 8V |
|
|
Witam,
mam problem ze swoim Sejkiem z silnikiem 1.2 z Punto - wtrysk jednopunktowy. Od miesiąca się dławi. Chcąc przyspieszać nie da się:( Ma wtedy z 15KM Jak trzymam równo gaz to jest w porządku ale chcąc przycisnąć na pedał gazu to niestety jest lipa Mam wymienione świece zapłonowe, przewody WN, sondę lambda, filtr paliwa, przeczyszczony został koszyk przy pompie paliwa, przeczyszczony cały gaźnik oraz układ dolotowy powietrza. Pompa paliwa ciśnie paliwo - przewody OK. Powypinałem wszystkie wtyczki przy gaźniku, podpiąłem, skasowałem błędy i niestety zero poprawy Najlepsze jest to, że przy zdjętym wieku przepustnicy- w momencie gdy auto przerywa- naleję kilka kropel benzyny to silnik wkręca się jak silnik Hondy CBR
Ktoś miał może podobny problem i podzieli się jego rozwiązaniem bo nie mam już sił |
_________________ CC Sporting '96
SC Sporting '99 1.2 8V
 |
|
|
|
 |
barkor
spamer team

Pomógł: 90 razy Wiek: 37 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 1046 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 17-07-2016, 03:02
Bolid: Seicento 900-->1.4 16V 6speed |
|
|
kszy napisał/a: | skasowałem błędy |
W jaki sposób i jakie były błędy? Jeśli masz interfejs diagnostyczny to przyjrzałbym się odczytom z takich czujników jak czujnik temperatury, położenia przepustnicy, map sensor. |
_________________ Nalepiamy.pl - Naklejki na samochód
śmieszne/tuningowe/fiat/abarth/hobby/sport
Również na zamówienie. Sprawdź!
 |
|
|
|
 |
kszy
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 17-07-2016, 13:29
Bolid: Seicento Sporting 1.2 8V |
|
|
Byłem u mechanika i to on wskazał mi 3 błędy związane głównie z odpięciem wtyczek i ponownym podpięciem. Po przejechaniu 5km i ponownym podpięciu komputera nic już się nie wyświetliło Nie mam niestety swojego interfejsu |
_________________ CC Sporting '96
SC Sporting '99 1.2 8V
 |
|
|
|
 |
Tailor93
Nałogowiec

Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 05 Sty 2016 Posty: 253 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 17-07-2016, 15:07
Bolid: Fiat Seicento 900 "99 |
|
|
Problem może tkwić w samych czujnikach, przyjrzałbym się czujnikowi położenia przepustnicy. |
_________________ Moje SC ^^ |
|
|
|
 |
|