|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Problem ze sapalanie, |
Autor |
Wiadomość |
michu1978
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 29-09-2010, 14:48 Problem ze sapalanie,
Bolid: seivcento 1.1mpi |
|
|
Witam
Mam seja 1.1mpi z instalacja gazową tartarini ale I generacji czyli zamiast silniczka krokowego ma zwykłą srubę regulacyjna i parownik. Zauważyłem że ostano dosc dużo spala gazu bo ok 10l na rasie mieszanej( jazda spokojna). To sie stało po wymianie filtra gazu i wyregulowaniu obrotów u gazownika bo na wolnych obrotach silnik nierówno pracował i po tym zauważyłem większe żuzycie gazu. Czy moge może samu to jakos wyregulować ta śrubą czy muszę podjechać do gazownika aby coś z tym zrobił??
Prosze o porade |
|
|
|
|
barthez
Nałogowiec professional audio
Pomógł: 74 razy Dołączył: 19 Sty 2008 Posty: 382 Skąd: stolica Wlkp
|
Wysłany: 30-09-2010, 10:20
Bolid: Fiat CC 0.7 R2 4V (170A.046) |
|
|
W Twoim wypadku tylko analizator spalin dobrze Ci mieszankę ustawi. Dziwię się, że ktokolwiek zalegalizował tą instalację w samochodzie po >2000r, ale to szczegół. |
_________________ Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. ?więta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy/diesla amen. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|