autostrada a4 ile opłata? |
Autor |
Wiadomość |
automaniak126
Nałogowiec

|
Wysłany: 08-05-2014, 18:58 autostrada a4 ile opłata?
Bolid: Seicento |
|
|
witam serdecznie.
Z racji tego że w jutrzejszych godzinach porannych około piątej lub szóstej jestem zmuszony jechać do Katowic będę pierwszy raz chciał jechać a4, jeszcze nigdy nią nie jechałem ponieważ mieszkam w ogóle innym terenie będę jechał od strony Słupi powiat Buski i mam pytanko ile jest opłata jednorazowa za przejazd? i ogólnie jak ktoś podróżuje a4 i ma jakieś spostrzeżenia itp to każda rada mile widziana:)) |
_________________ Kupujesz auto, ale nie do końca ogarniasz temat? Chętnie pomogę w mojej okolicy. Mogę dojechać. Info na pw. |
|
|
|
 |
Luke Sky Walker
Nałogowiec

|
Wysłany: 08-05-2014, 22:39 Re: autostrada a4 ile opłata?
Bolid: Fiat Seicento 1.1 MPI |
|
|
automaniak126 napisał/a: | witam serdecznie.
Z racji tego że w jutrzejszych godzinach porannych około piątej lub szóstej jestem zmuszony jechać do Katowic będę pierwszy raz chciał jechać a4, jeszcze nigdy nią nie jechałem ponieważ mieszkam w ogóle innym terenie będę jechał od strony Słupi powiat Buski i mam pytanko ile jest opłata jednorazowa za przejazd? i ogólnie jak ktoś podróżuje a4 i ma jakieś spostrzeżenia itp to każda rada mile widziana:)) |
Opłata na bramce wynosi 9 zł. Ja jak jechał z Tarnowa do Gliwic to minąłem 2 bramki. Co do spostrzeżeń to zawsze puszczaj szybsze samochody. |
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
Wysłany: 09-05-2014, 07:25
Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6 |
|
|
http://www.blognavi.pl/ne...jazd-autostrada
Napisz dokładnie start i koniec podróży - masz też drogi alternatywne np. przez Krzeszowice, Skawina Oświęcim Tychy czy 94 Olkusz D. Górnicza |
|
|
|
 |
automaniak126
Nałogowiec

|
Wysłany: 09-05-2014, 20:29
Bolid: Seicento |
|
|
dzięki za odpowiedzi:)
Luke Sky Walker oczywiście miałeś rację sam to dziś sprawdziłem, opłata na bramce wynosi tak jak mówisz 9 zł i było 2 bramki w jedną stronę i 2 w powrotną tak więc 36zł poszło na przejazd.
Dobre spostrzeżenie tak też robiłem- nie ma co blokować aut szybszych i szybkich kierowców:D
Rudiov- wiem, że można ominać a4, ale po pierwsze kasę za przejazd a4 miałem zwróconą, tak więc ja nie musiałem za to płacić, po drugie nigdy nie jechałem a4 i chciałem pojechać i zobaczyć, a po trzecie było dużo szybciej.
PS: no i sejek pokonał dzisiaj trasę ok 650km:))))
ps: PS: co do opłat na a4 to jeszcze znalazłem coś takiego w necie może komuś się na przyszłość przyda jak będzie jechał np ciężarówką lub motocyklem a nie będzie znał cen: http://www.autostrada-a4.pl/45/58 |
_________________ Kupujesz auto, ale nie do końca ogarniasz temat? Chętnie pomogę w mojej okolicy. Mogę dojechać. Info na pw. |
|
|
|
 |
|