Canguru77
Bywalec
|
Wysłany: 05-07-2014, 13:47 Dolot dylemat
Bolid: SCS 1.1 |
|
|
Witam wszystkich forumowiczów, zaczynam dłubać w moim "seju" wiadomo ze pierwszy pod lupę wziąłem dolot. Dużo o tym czytałem i postanowilem zmienic przepustnicę z 32mm (seryjna) na 38mm (rownież seryjna ale z punto 1.2) po tej operacji nie hamowalem samochodu wiec tak naprawde nie wiem czy jest lepiej czy gorzej wiem napewno, że w zakresie 2000-3500 obr/min przy pelnym otwarciu przepustnicy jest troche gorzej ale wyższe partie sa (wydaje mi się) lepsze. Na KJS pewien gościu powiedzial mi, że powinienem wymienić filtr na stożek i to powinno pomóc. Stożek jest już u mnie, ale w tej chwili zastanawiam sie gdzie go umiescic.Mam trzy pomysły i nie wiem który bedzie najlepszy dlatego proszę o rade:
1. przesunąć komputer silnika zrobić tam taka komore na stożek i rura wentylacyjną pociagnąć powietrze ze zderzaka
2. stożek umieścić przed nadkolem w zderzaku po lewej stronie (mniej więcej analogiczne miejsce do chłodnicy tylko po drugiej stronie)
3. w miejscu akumulatora zrobić komorę dla stożka a w masce zrobić wlot powietrza (tutaj niestety obawiam sie jak to bedzie wygladać w deszczowe dni)
Pozostaje gdzies jeszcze kupno YANKOWEGO dolotu, ale staram sie znależć jeszcze jakies opcjonalne wyjścia. Każde z tych opcji gdzies widziałem ale nie mialem okazji ich porównać bezpośrednio |
|