|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Otwarty przez: KurczaK 14-10-2013, 21:35 |
Co dokupić, żeby to ładnie grało? |
Autor |
Wiadomość |
Byczarz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 10-10-2013, 18:24 Co dokupić, żeby to ładnie grało?
Bolid: Seicento 1.1 SPI, 2000r |
|
|
Witam!
Znalazłem dorywczą pracę do studiów i w listopadzie mam zamiar zrobić coś w końcu z car audio w swoim seicento(o ile mój zestaw można tak nazwać).
Aktualnie posiadam:
Radio JVC KD-R35
Głośniki przód: jakieś noname (ale grają ładnie i ich zmieniać nie będę bo bez sensu i tak lepszego dźwięku z tego miejsca się nie wydobędzie)
Głośniki tył: Magnat 693 (zamontowane w półce z tyłu).
Samochód dostałem z takim zestawem.
Mam zamiar kupić nową półkę, a magnaty wyciągnąć i coś z nimi zrobić.
I teraz moje pytania:
1. Magnaty niestety czasem trzeszczą, a czasem wszystko jest z nimi w porządku. Wydaje mi się, że to przez te srebrne kabelki w głośnikach, które najwidoczniej podczas pracy głośnika stykają się z membraną i powodują trzeszczenie. Da się coś z tym zrobić?
2. Co zrobić dalej z tymi magnatami, jeśli uda się sprawić, by grały bez trzeszczenia? Myślałem nad zamontowaniem ich w boczkach z tyłu, ale nie jestem pewien czy znajdę w internecie boczki do głośników 69.
3. Jeśli zamontuję te magnaty w boczki, to myślałem nad skrzynią do bagażnika. Czy moglibyście mi jakieś zaproponować z dobrym stosunkiem cena/jakość?
Macie może jakąś inną koncepcje co z tym zrobić?
Budżet- do 500zł~.
Nie spodziewam się cudów, bo 500zł to nic na to, ale na pewno da radę ładnie to usprawnić. Chciałbym po prostu, żeby wreszcie to jakotako brzmiało i wyglądało.
Z góry dzięki za odpowiedzi, jestem w tym kompletnie zielony i mimo, że poczytałem trochę tutaj, to i tak się w tym wszystkim gubię. |
|
|
|
 |
Byczarz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 11-10-2013, 21:38
|
|
Już znalazłem odpowiedź na innym forum, do zamknięcia. |
|
|
|
 |
KurczaK
KurczaK ma... malutki ... zapierdalacz

Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 2950 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 14-10-2013, 21:35
Bolid: Alfa Romeo Brera 210+ |
|
|
Byczarz, to może podzielisz się z nami ? |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
 |
|
|
|
 |
Byczarz
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-10-2013, 18:18
|
|
Finalnie rezygnuję z boczków, zmieniam 10' z przodu na Hertz dcx 100, a głośniki w półce na Hertz dcx 690. Jak będę miał jeszcze kasę to skrzynia + wzmacniacz w bagażnik.
Zastanawiam się w sumie czy blaupunkt gtb 1200 de się zmieści w bagażnik mi i jaki wzmacniacz kupić. Póki co myślę nad:
BLAUPUNKT GTA 2 Special Edition 2011
Profeska to to nie jest, wiem doskonale, ale brzmienie na pewno się o wiele polepszy. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|