|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
jakie kombi 2,5 V6? |
Autor |
Wiadomość |
Urwiska89
Smerfetka
Wiek: 35 Dołączyła: 13 Sty 2009 Posty: 88 Skąd: z kątowni
|
Wysłany: 22-07-2009, 16:49 jakie kombi 2,5 V6?
Bolid: - |
|
|
moj brat nagrzał się na silniki v6 najlepiej 2,5 no i musi być klima, automat, fajnie jak też i skóra by była..
no i starsze niż 10 lat odpadaja...
kase jaka chce wydac to 10tys.. max 15 ale to juz by musiała być niezła igiełka..
no i przy takich wymaganiach nie ma za duzego pola do popisu, szukalismy, jeździlismy po polsce i ciężko coś znaleźć
oglądaliśmy mitsubishi galant'y i opla vectre
myslelismy jeszcze nad lagunami..ale podobno sa problemy ze skrzyniami??
juz sami nie wiemy.. moze coś poradzicie? |
|
|
|
 |
eZur
nówka sztuka ;)

Wiek: 41 Dołączył: 23 Lis 2007 Posty: 44 Skąd: ok.Otwocka
|
|
|
|
 |
ajwan
Nałogowiec

|
Wysłany: 22-07-2009, 17:33
Bolid: 600, 318, 520, 325 |
|
|
V6 to dość skomplikowane silniki i sama wymiana rozrządu może kosztować ponad 1000zł
Gdyby auto mogło być starsze poleciłbym bemki (choć kombi nie są zbyt ładne) z silnikami R6 2,5 albo 2,8 rozrząd jest tam na łańcuszku i bardzo dobrze znoszą gaz.
Możecie też rozejrzeć się za mondeo tylko że fordy podobno gazu nie lubią (nie wiem czy chcecie lpg)
Ciekawe są też Peugeoty 406 ale tam V6 ma 3litry albo 2,9
N i oczywiście VAGi audi A4 A6 i Passaty ale za taką kasę to tak jak bmw raczej starsze. |
_________________ Szlifierka, spawarka, brecha, młot i mozna się brać za wymianę amortyzatorów...
 |
|
|
|
 |
Wuniek
Nałogowiec Dispatcher

|
Wysłany: 22-07-2009, 17:58
Bolid: SC 1.2MPi 6speed |
|
|
ajwan napisał/a: | V6 to dość skomplikowane silniki i sama wymiana rozrządu może kosztować ponad 1000zł |
Passat b5 V6 same graty do rozrządu + uszczelniacze = 900PLN + robota
z v-kami problem jest bo tam wszystkiego jest razy 2 i koszty na każdym kroku się mnożą i można naciąć się na mega remont za 5-6k zaraz po zakupie nie wspomnę już o automacie(w takich autach oprócz budy potrafi być wszystko inne niż z bliźniaczego 2.0)
za 10k auta z tymi parametrami i w zadowalającym stanie nie kupisz
dobrze radze albo odpuścić temat albo powiększyć budżet startowy o 50-60% |
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
Wysłany: 22-07-2009, 18:53
Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6 |
|
|
Jeśli zdążył odłożyć na samochód 10.000 to znaczy że albo ma inne wydatki, albo zarabia +/- średnią krajową co oznacza , że nawet jeśli kupi wymarzone v6 , nie będzie go w stanie utrzymać na poziomie pozwalającym normalnie użytkować samochód. Już nie mówię o kosztach po zakupie (więcej kasy choćby na olej, rozrząd , inne takie) ale jak mu się coś wysypie na kilka tysięcy złotych (co w 10letnim aucie nie jest trudne) typu silnik, skrzynia automatyczna to ani tym nie pojeździ, ani nie odsprzeda po dobrej cenie. Po za tym takie auto cenione na 8000-12000 najprawdopodobniej będzie sprzedawane przez właściciela który czuje , że moment drogiej awarii jest blisko i dlatego określa wyjściową kwotę na wydawało by się okazyjny poziom . A jak trafi dodatkowo na wypadkowca to już kaplica. Według mnie nie warto - za duże ryzyko.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Urwiska89
Smerfetka
Wiek: 35 Dołączyła: 13 Sty 2009 Posty: 88 Skąd: z kątowni
|
Wysłany: 22-07-2009, 19:50
Bolid: - |
|
|
stać go na wiele lepszy samochod ale się nakręcił, głownie na galanta (jakies tam sentymenty z młodości)
ogolnie ma byc to auto z założenia na jakies 3 lata, później chciał by zmienić, w planach ma budowe domu więc dopiero jak to ogarnie bedzie zmieniał fure i do tego czasu potrzebny większy samochod - ktory pomieści 2 dzieci z wozkami i innymi gratami oraz zone z ciuchami
autem na codzien bedzie jezdzic do pracy bratowa ale tez pewnie nie codziennie więc myśle że gazu im sie nie bedzie opłacało wstawiać ale jeszcze sie wahają nad tym
takie zawężone kryterium wyszło bo bratowa sie uparła ze nie chce starego (wiecej niz 10lat) auta
a brat chce v6 i klime
omegi im sie nie podobają, passatow nie chcą, mondeo tez im nie pasuje... i wez tu badz człowieku mądry.. |
|
|
|
 |
rudiov
Nałogowiec POlski osioł

|
|
|
|
 |
ArturS
coś innego

|
Wysłany: 22-07-2009, 22:26
Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner |
|
|
ajwan napisał/a: | V6 to dość skomplikowane silniki i sama wymiana rozrządu może kosztować ponad 1000zł |
Zgadza się. I samemu się za to brać nie polecam.
ajwan napisał/a: | Możecie też rozejrzeć się za mondeo tylko że fordy podobno gazu nie lubią (nie wiem czy chcecie lpg) |
Mondeo 2,5 V6 lubi gaz
rudiov napisał/a: | Jeśli zdążył odłożyć na samochód 10.000 to znaczy że albo ma inne wydatki, albo zarabia +/- średnią krajową co oznacza , że nawet jeśli kupi wymarzone v6 , nie będzie go w stanie utrzymać na poziomie pozwalającym normalnie użytkować samochód. Już nie mówię o kosztach po zakupie (więcej kasy choćby na olej, rozrząd , inne takie) ale jak mu się coś wysypie na kilka tysięcy złotych (co w 10letnim aucie nie jest trudne) typu silnik, skrzynia automatyczna to ani tym nie pojeździ, ani nie odsprzeda po dobrej cenie. Po za tym takie auto cenione na 8000-12000 najprawdopodobniej będzie sprzedawane przez właściciela który czuje , że moment drogiej awarii jest blisko i dlatego określa wyjściową kwotę na wydawało by się okazyjny poziom . A jak trafi dodatkowo na wypadkowca to już kaplica. Według mnie nie warto - za duże ryzyko. |
Nic dodać nic ująć Mnie złOMEGA wynosiła ok 2000-2500zł miesięcznie bez paliwa (jeździłem ok 4tys.km mies.) - psuła się na potęgę i wszyscy rozkładali ręce twierdząc, że ten typ tak ma. No i miał. W końcu sprzedałem ją jakiemuś napaleńcowi, co ledwo nastukał te 9500zł (rocznikowo warta była z 15tys, ale chciałem się pozbyć jak najszybciej). No i pech chciał, że poszła mu po drodze UPG... Nie chcę znać kosztów remontu.... |
_________________ P. Partner 2.0HDi, SC 1.1SPi VAN
reklama |
|
|
|
 |
ajwan
Nałogowiec

|
Wysłany: 22-07-2009, 22:41
Bolid: 600, 318, 520, 325 |
|
|
E39 polecam (najlepiej 528) moja (niestety 520 ) ma przejechane 270000 podczas 100000jakie nią zrobiłem napraw było mniej niz w seicento które zrobiło podobny przebieg a było kupione jako nowe nie3stety koszty napraw są zupełnie inne bo na częściach do bmw się nie oszczędza.
Zresztą to zupełnie inna klasa samochodu niż np vectra.
[ Dodano: 22-07-2009, 22:43 ]
ArturS napisał/a: | Mondeo 2,5 V6 lubi gaz |
Czytałem że gniazda zaworów w mondeo nie lubią gazu. |
_________________ Szlifierka, spawarka, brecha, młot i mozna się brać za wymianę amortyzatorów...
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|