FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jakie kombi 2,5 V6?
Autor Wiadomość
Urwiska89 
Smerfetka

Wysłany: 22-07-2009, 16:49   jakie kombi 2,5 V6?
   Bolid: -

moj brat nagrzał się na silniki v6 najlepiej 2,5 no i musi być klima, automat, fajnie jak też i skóra by była..
no i starsze niż 10 lat odpadaja...
kase jaka chce wydac to 10tys.. max 15 ale to juz by musiała być niezła igiełka..

no i przy takich wymaganiach nie ma za duzego pola do popisu, szukalismy, jeździlismy po polsce i ciężko coś znaleźć

oglądaliśmy mitsubishi galant'y i opla vectre
myslelismy jeszcze nad lagunami..ale podobno sa problemy ze skrzyniami??

juz sami nie wiemy.. moze coś poradzicie?

eZur 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 22-07-2009, 17:03   
   Bolid: Corsa Sport 1.5TD 2000r./Toyota Corolla 98r.

Za tą cenę rzeczywiście ciężko coś znaleźć sensownego. Oprócz galantów i vectr można poszukać wśrót omeg, np. coś takiego:

http://otomoto.pl/opel-om...6-C9319812.html

ajwan 
Nałogowiec

Wysłany: 22-07-2009, 17:33   
   Bolid: 600, 318, 520, 325

V6 to dość skomplikowane silniki i sama wymiana rozrządu może kosztować ponad 1000zł

Gdyby auto mogło być starsze poleciłbym bemki (choć kombi nie są zbyt ładne) z silnikami R6 2,5 albo 2,8 rozrząd jest tam na łańcuszku i bardzo dobrze znoszą gaz.

Możecie też rozejrzeć się za mondeo tylko że fordy podobno gazu nie lubią (nie wiem czy chcecie lpg)

Ciekawe są też Peugeoty 406 ale tam V6 ma 3litry albo 2,9

N i oczywiście VAGi audi A4 A6 i Passaty ale za taką kasę to tak jak bmw raczej starsze.

Wuniek 
Nałogowiec
Dispatcher

Wysłany: 22-07-2009, 17:58   
   Bolid: SC 1.2MPi 6speed

ajwan napisał/a:
V6 to dość skomplikowane silniki i sama wymiana rozrządu może kosztować ponad 1000zł

Passat b5 V6 same graty do rozrządu + uszczelniacze = 900PLN + robota :)

z v-kami problem jest bo tam wszystkiego jest razy 2 i koszty na każdym kroku się mnożą i można naciąć się na mega remont za 5-6k zaraz po zakupie nie wspomnę już o automacie(w takich autach oprócz budy potrafi być wszystko inne niż z bliźniaczego 2.0)

za 10k auta z tymi parametrami i w zadowalającym stanie nie kupisz

dobrze radze albo odpuścić temat albo powiększyć budżet startowy o 50-60%

Scuderi Split Cycle Engine

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 22-07-2009, 18:53   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

Jeśli zdążył odłożyć na samochód 10.000 to znaczy że albo ma inne wydatki, albo zarabia +/- średnią krajową co oznacza , że nawet jeśli kupi wymarzone v6 , nie będzie go w stanie utrzymać na poziomie pozwalającym normalnie użytkować samochód. Już nie mówię o kosztach po zakupie (więcej kasy choćby na olej, rozrząd , inne takie) ale jak mu się coś wysypie na kilka tysięcy złotych (co w 10letnim aucie nie jest trudne) typu silnik, skrzynia automatyczna to ani tym nie pojeździ, ani nie odsprzeda po dobrej cenie. Po za tym takie auto cenione na 8000-12000 najprawdopodobniej będzie sprzedawane przez właściciela który czuje , że moment drogiej awarii jest blisko i dlatego określa wyjściową kwotę na wydawało by się okazyjny poziom . A jak trafi dodatkowo na wypadkowca to już kaplica. Według mnie nie warto - za duże ryzyko.

Pozdrawiam

Urwiska89 
Smerfetka

Wysłany: 22-07-2009, 19:50   
   Bolid: -

stać go na wiele lepszy samochod ale się nakręcił, głownie na galanta (jakies tam sentymenty z młodości)

ogolnie ma byc to auto z założenia na jakies 3 lata, później chciał by zmienić, w planach ma budowe domu więc dopiero jak to ogarnie bedzie zmieniał fure i do tego czasu potrzebny większy samochod - ktory pomieści 2 dzieci z wozkami i innymi gratami oraz zone z ciuchami :P

autem na codzien bedzie jezdzic do pracy bratowa ale tez pewnie nie codziennie więc myśle że gazu im sie nie bedzie opłacało wstawiać ale jeszcze sie wahają nad tym

takie zawężone kryterium wyszło bo bratowa sie uparła ze nie chce starego (wiecej niz 10lat) auta
a brat chce v6 i klime :]

omegi im sie nie podobają, passatow nie chcą, mondeo tez im nie pasuje... :roll: i wez tu badz człowieku mądry.. ;p

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 22-07-2009, 21:18   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

Opcje do przemyślenia (modele - nie egzemplarze) :

http://moto.allegro.pl/it...sowana_bmw.html

http://moto.allegro.pl/it...cja_150_km.html

http://moto.allegro.pl/it...duzo_zdjec.html

http://moto.allegro.pl/it...rzdo_dobry.html

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9075827

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8414934

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8986567

Jeśli go stać i ma taki kaprys to super, jednak moim zdaniem zakup takiego auta to kiepski pomysł - nie moja sprawa. Powodzenia w zakupie :wink:

Pozdrawiam

ArturS 
coś innego

Wysłany: 22-07-2009, 22:26   
   Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner

ajwan napisał/a:

Zgadza się. I samemu się za to brać nie polecam.
ajwan napisał/a:
Możecie też rozejrzeć się za mondeo tylko że fordy podobno gazu nie lubią (nie wiem czy chcecie lpg)

Mondeo 2,5 V6 lubi gaz :)
rudiov napisał/a:
Jeśli zdążył odłożyć na samochód 10.000 to znaczy że albo ma inne wydatki, albo zarabia +/- średnią krajową co oznacza , że nawet jeśli kupi wymarzone v6 , nie będzie go w stanie utrzymać na poziomie pozwalającym normalnie użytkować samochód. Już nie mówię o kosztach po zakupie (więcej kasy choćby na olej, rozrząd , inne takie) ale jak mu się coś wysypie na kilka tysięcy złotych (co w 10letnim aucie nie jest trudne) typu silnik, skrzynia automatyczna to ani tym nie pojeździ, ani nie odsprzeda po dobrej cenie. Po za tym takie auto cenione na 8000-12000 najprawdopodobniej będzie sprzedawane przez właściciela który czuje , że moment drogiej awarii jest blisko i dlatego określa wyjściową kwotę na wydawało by się okazyjny poziom . A jak trafi dodatkowo na wypadkowca to już kaplica. Według mnie nie warto - za duże ryzyko.

Nic dodać nic ująć :) Mnie złOMEGA wynosiła ok 2000-2500zł miesięcznie bez paliwa (jeździłem ok 4tys.km mies.) - psuła się na potęgę i wszyscy rozkładali ręce twierdząc, że ten typ tak ma. No i miał. W końcu sprzedałem ją jakiemuś napaleńcowi, co ledwo nastukał te 9500zł (rocznikowo warta była z 15tys, ale chciałem się pozbyć jak najszybciej). No i pech chciał, że poszła mu po drodze UPG... Nie chcę znać kosztów remontu....

reklama

ajwan 
Nałogowiec

Wysłany: 22-07-2009, 22:41   
   Bolid: 600, 318, 520, 325

E39 polecam (najlepiej 528) moja (niestety 520 :sad: ) ma przejechane 270000 podczas 100000jakie nią zrobiłem napraw było mniej niz w seicento które zrobiło podobny przebieg a było kupione jako nowe nie3stety koszty napraw są zupełnie inne bo na częściach do bmw się nie oszczędza.

Zresztą to zupełnie inna klasa samochodu niż np vectra.

[ Dodano: 22-07-2009, 22:43 ]
ArturS napisał/a:
Mondeo 2,5 V6 lubi gaz :)

Czytałem że gniazda zaworów w mondeo nie lubią gazu.

Odpowiedz do tematu