Seicento traci moc na gazie przy stałych obrotach |
Autor |
Wiadomość |
cudaq90
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-06-2012, 17:37 Seicento traci moc na gazie przy stałych obrotach
Bolid: seicento s 1.1 |
|
|
Witam! mam seicento 1.1 w gazie 99r. jest to moje pierwsze auto. Mam nastepujacy problem podczas równej jazdy 80km/h nagle traci moc i spada prędkość obroty tak jakby się dusił i trzeba przełaczyć na paliwo przy czym na chwile zapala sie kontrolka wtryskiwaczy ale po chwili gaśnie. |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 18-06-2012, 18:00
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Wyreguluj instalację gazową - zobacz jak zachowuje się na wyższych obrotach . Tu trzeba pod komputer podpiąć.(jaka centralka gazowa, reduktor?) To że kontrolka wtrysku zapala się i gśnie to chyba dobrze . Też tak mam jak na benzynę przełączę to po około 4 sekundach gaśnie i jak przełączę z benzyny na gaz to na chwilkę - z pół sekundy mignie.Wymień filtr gazowy i powietrza przed regulacją - to ma też wpływ na pracę całej instalacji.
Polecam też lekturę działu
http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=20967 |
|
|
|
 |
Torrence
Nałogowiec

Pomógł: 29 razy Dołączył: 25 Kwi 2010 Posty: 743 Skąd: WPN/WD
|
Wysłany: 18-06-2012, 18:02
Bolid: ?koda Fabia |
|
|
jedź na regulację. kontrolka to normalny objaw bo komputer odświeża stan wtrysku co kilka sekund |
_________________  |
|
|
|
 |
cudaq90
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-06-2012, 21:40
Bolid: seicento s 1.1 |
|
|
dzieki za podpowiedź jutro zaprowadze auto do jakiegoś majstra od gazu ; ) macher napewno zajrzę. |
|
|
|
 |
danielosy
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-09-2012, 20:54 filtry lpg
Bolid: Seicento S 1.1 |
|
|
kolego powiedz mi prosze czy w instalacji brc sa dwa filtry czy jeden? b onie znam sie w temacie a kupilem auto i chcielm wymienic filterki bo prawdopodobnie nie byly jescze wymieniane tylko jeden czyszczony a wiem ze zawsze sa dwa ciekla faza i lotna ale gdzie to szukac>jeden znalalem kolo reflektora okragly a u gory sa kabelki podlaczone na konektorach prosze o jakies foty gdzie i jakie trzebakupic filtry auto 130tys ma przejcahne i chyba na 1 filtrach |
|
|
|
 |
|