Co to za wzmak dokladnie jest? |
Autor |
Wiadomość |
mendrys
Nałogowiec

|
Wysłany: 30-11-2012, 20:58 Co to za wzmak dokladnie jest?
Bolid: Seicento 1.1 Mpi |
|
|
Witam!
Wpadł mi w ręce ostatnio od znajomego taki oto wzmak:
http://zapodaj.net/0b93ee316301a.jpg.html
http://zapodaj.net/968c2075606ad.jpg.html
Jest to Magnat Century 780 i to wszystko co o nim wiem. Wiem też że kiedyś kosztował tysiące i to bardzo kiedys ale nie wiem dokładnie. Wujek google znalazl mi tylko jakieś archiwalne zdjecie z archiwalnej aukcji i nic konkretnego. To co moge jeszcze odczytac to "Variable Subwoofer HLLER? & High PASS FILTER 4x130 + 1x260 WATTS MAX 5/4/3 CHANNEL".
Jestem w posiadaniu dwoch owali Clariona o łącznej mocy 700watt i slucham muzyki bez zmaczniacza na jednym glosniku w radiu mam wzmaka 4x55watt nie wiem ile w rms'ie ale jeden glosnik na polowie glosnosci daje rade. Chce tylko aby 2 glosniki graly tak samo a do tego ptrzebny mi wzmak. Mam tego za free i chce sie dowiedziec czy wspolgra mi to wsia czy moze kupic jakis inny |
_________________ Challege czas zacząć!
 |
|
|
|
 |
raVi
spamer team

Pomógł: 25 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 1063 Skąd: Szczyrk
|
Wysłany: 30-11-2012, 21:10
Bolid: SC |
|
|
Realna moc wzmaka w RMS to 4x65W + jeden kanał 130W RMS
Podłącz, sprawdź i zobaczysz, jeśli Cię nie usatysfakcjonuje to kup inny. |
|
 |
mendrys
Nałogowiec

|
Wysłany: 30-11-2012, 21:15
|
|
raVi napisał/a: | Realna moc wzmaka w RMS to 4x65W + jeden kanał 130W RMS
Podłącz, sprawdź i zobaczysz, jeśli Cię nie usatysfakcjonuje to kup inny. Twoje radio ma góra 25W RMS | no wiecej pewnie nie ma jak 25w w rms'ie ale tak na oko mozesz stwierdzic czy to ma jakis sens podlaczanie go ? bo moze jest duzy i ciezki ale jest stary doscyc a technika poszla do przodu minimalizacje nanotechnologie wiesz o co chodzi bo trzeba w nim wymienic chinche i nie wiem czy mi sie oplaca babrac bo brzmi tak troszke jakby jakis slaby byl a ja sie tam na CA nie znam tak git tylko tyle co tam kiedys liznalem |
 |
|
|
|
 |
raVi
spamer team

Pomógł: 25 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 1063 Skąd: Szczyrk
|
Wysłany: 30-11-2012, 21:20
Bolid: SC |
|
|
mendrys napisał/a: | no wiecej pewnie nie ma jak 25w w rms'ie |
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem Wzmak ma 65W RMS na kanał, a 25 ma Twoje radio
Ja jestem za starą szkołą, nowe cyfrowe graty jakoś mnie nie przekonują Taki analog jak na swoje lata możliwe że zagra całkiem przyzwoicie. Tylko na jajkach nie odczujesz jego jakości jak na subwooferze bądź zestawie odseparowanym |
|
 |
wiaterwiater
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Cze 2011 Posty: 32 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 30-11-2012, 22:37
Bolid: CC 1.1 |
|
|
raVi napisał/a: | Realna moc wzmaka w RMS to 4x65W + jeden kanał 130W RMS
Podłącz, sprawdź i zobaczysz, jeśli Cię nie usatysfakcjonuje to kup inny. |
Od siebie dodam, że właśnie modelem Century Magnat chciał wejść na salony. Jak mnie pamięć nie myli, chociaż głowy za to nie dam, to chyba nawet na Sankenach go robili. Ogólnie gra przyzwoicie, a nawet lepiej niż przyzwoicie i spokojnie można na nim budować porządny system, chociaż piąty kanał za mocny nie jest i od początku należy sobie wybić z głowy skrzynię zamkniętą. Pewnie właśnie dlatego na salony nie wszedł, bo akurat salony w tym czasie odchodziły od skrzyń wentylowanych, a 130RMS-u na zamkniętą, to jednak za mało. BR najlepiej i to jeszcze z niewymagającym mocowo głośnikiem, ale akurat tutaj nie ma problemu. Od wyboru do koloru. Poza tym same zalety. Konkretne gniazda prądowe, głośnikowe, zabezpieczenia, filtry jak się patrzy ( mam nadzieję, że z czystej ludzkiej ciekawości odkręciłeś tę wielką czarną klapkę ) . O co chodzi? Tylko się bawić, tym bardziej, że za free. I jakby nie patrzeć, dobre kabelki mu się należą. |
_________________ Ja wiem, że CC 1.1, to nie SC 1.1, ale mój CC ma taką samą kierownicę jak SC. |
|
|
|
 |
mendrys
Nałogowiec

|
Wysłany: 01-12-2012, 18:09
|
|
[quote="wiaterwiater"] raVi napisał/a: | mam nadzieję, że z czystej ludzkiej ciekawości odkręciłeś tę wielką czarną klapkę | jak najbardziej:) 6 pokręteł i 5 suwaków do wszelakiej regulacji kable jak najbardziej bedą fest Ok to sprobuje z nim podzialac dzieki wielkie |
 |
|
|
|
 |
|