FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co to za wzmak dokladnie jest?
Autor Wiadomość
mendrys 
Nałogowiec

Wysłany: 30-11-2012, 20:58   Co to za wzmak dokladnie jest?
   Bolid: Seicento 1.1 Mpi

Witam!
Wpadł mi w ręce ostatnio od znajomego taki oto wzmak:
http://zapodaj.net/0b93ee316301a.jpg.html
http://zapodaj.net/968c2075606ad.jpg.html
Jest to MagnatŸŸ Century 780 i to wszystko co o nim wiem. Wiem też że kiedyś kosztował tysiące i to bardzo kiedys ale nie wiem dokładnie. Wujek google znalazl mi tylko jakieś archiwalne zdjecie z archiwalnej aukcji i nic konkretnego. To co moge jeszcze odczytac to "Variable Subwoofer HLLER? & High PASS FILTER 4x130 + 1x260 WATTS MAX 5/4/3 CHANNEL".

Jestem w posiadaniu dwoch owali ClarionaŸŸ o łącznej mocy 700watt i slucham muzyki bez zmaczniacza na jednym glosniku w radiu mam wzmaka 4x55watt nie wiem ile w rms'ie ale jeden glosnik na polowie glosnosci daje rade. Chce tylko aby 2 glosniki graly tak samo a do tego ptrzebny mi wzmak. Mam tego za free i chce sie dowiedziec czy wspolgra mi to wsia czy moze kupic jakis inny

raVi 
spamer team

Wysłany: 30-11-2012, 21:10   
   Bolid: SC

Realna moc wzmaka w RMS to 4x65W + jeden kanał 130W RMS
Podłącz, sprawdź i zobaczysz, jeśli Cię nie usatysfakcjonuje to kup inny.

SC by raVi :papa: zapraszam

mendrys 
Nałogowiec

Wysłany: 30-11-2012, 21:15   

raVi napisał/a:
Podłącz, sprawdź i zobaczysz, jeśli Cię nie usatysfakcjonuje to kup inny. Twoje radio ma góra 25W RMS ;)
no wiecej pewnie nie ma jak 25w w rms'ie ale tak na oko mozesz stwierdzic czy to ma jakis sens podlaczanie go ? bo moze jest duzy i ciezki ale jest stary doscyc a technika poszla do przodu :D minimalizacje nanotechnologie wiesz o co chodzi ;) bo trzeba w nim wymienic chinche i nie wiem czy mi sie oplaca babrac :) bo brzmi tak troszke jakby jakis slaby byl :D a ja sie tam na CA nie znam tak git tylko tyle co tam kiedys liznalem :D :)

raVi 
spamer team

Wysłany: 30-11-2012, 21:20   
   Bolid: SC

mendrys napisał/a:
no wiecej pewnie nie ma jak 25w w rms'ie

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem :P Wzmak ma 65W RMS na kanał, a 25 ma Twoje radio :))
Ja jestem za starą szkołą, nowe cyfrowe graty jakoś mnie nie przekonują :P Taki analog jak na swoje lata możliwe że zagra całkiem przyzwoicie. Tylko na jajkach nie odczujesz jego jakości jak na subwooferze bądź zestawie odseparowanym ;)

SC by raVi :papa: zapraszam

wiaterwiater 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-11-2012, 22:37   
   Bolid: CC 1.1

raVi napisał/a:
Podłącz, sprawdź i zobaczysz, jeśli Cię nie usatysfakcjonuje to kup inny.

Od siebie dodam, że właśnie modelem Century Magnat chciał wejść na salony. Jak mnie pamięć nie myli, chociaż głowy za to nie dam, to chyba nawet na Sankenach go robili. Ogólnie gra przyzwoicie, a nawet lepiej niż przyzwoicie i spokojnie można na nim budować porządny system, chociaż piąty kanał za mocny nie jest i od początku należy sobie wybić z głowy skrzynię zamkniętą. Pewnie właśnie dlatego na salony nie wszedł, bo akurat salony w tym czasie odchodziły od skrzyń wentylowanych, a 130RMS-u na zamkniętą, to jednak za mało. BR najlepiej i to jeszcze z niewymagającym mocowo głośnikiem, ale akurat tutaj nie ma problemu. Od wyboru do koloru. Poza tym same zalety. Konkretne gniazda prądowe, głośnikowe, zabezpieczenia, filtry jak się patrzy ( mam nadzieję, że z czystej ludzkiej ciekawości odkręciłeś tę wielką czarną klapkę :lol: ) . O co chodzi? Tylko się bawić, tym bardziej, że za free. :lol: I jakby nie patrzeć, dobre kabelki mu się należą.

mendrys 
Nałogowiec

Wysłany: 01-12-2012, 18:09   

[quote="wiaterwiater"]
raVi napisał/a:
mam nadzieję, że z czystej ludzkiej ciekawości odkręciłeś tę wielką czarną klapkę
jak najbardziej:) 6 pokręteł i 5 suwaków do wszelakiej regulacji :) kable jak najbardziej bedą fest :) Ok to sprobuje z nim podzialac dzieki wielkie

Odpowiedz do tematu