FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Padł Komputer czy może coś innego???
Autor Wiadomość
underhill 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-08-2009, 09:28   Padł Komputer czy może coś innego???
   Bolid: Seicento 900

Witam serdecznie

Mam Seicento 900 z gazem. Dotychczas wszytsko grało i buczało - oprócz UPG - ale to norma -wymienione i 20 tysięcy więcej na liczniku stuknęło po wymianie.
Jakiś miesiąc temu pojawił się jednak problem. Samochodzik wogóle nie chciał pracować na benzynie - a musi, bo tak odpala (szczególnie w zimie). Mechanik doradził wymianę filtra paliwa - wymieniłem, potem pompy paliwa - wymieniłem. Po wymianach chwile było dobrze - a po jakiś 500 km znowu to samo.
Wczytałem się w nasze forum i znalazłem informację, że czasem dobrze jest zresetowac komputer, odłączając klemy na całą noc. Tak tez zrobiłem...i POMOGŁO :) Samochodzik palił znakomicie, na benzynie i LPG....ale tylko kolejne 500 km. Potem znowu zaczął się problem z odpalaniem (niegdy nie pali za 1 razem), nierówna praca silnika na benzynie - dopiero po przeskoczniu na gaz silnik pracuje równo i płynnie. Tak więc znowu zresetowałm komputer i znowu jest dobrze - ale ile tak mozna???
I właśnie nie wiem - czy to komputer padł - jeśli tak, to jaki mam kupić - bo czytałem o róznych modelach - i czy koniecznie nowy? A może to jakiś czujnik czy inne cudo?

Proszę - pomóżcie - poratujcie - doradźcie :)

paker228 
spamer team
Lokalny Czepiacz

Wysłany: 20-08-2009, 09:33   
   Bolid: 1.1 MPI

nie musisz od razu kupować nowego kompa - podepnij go pod kompa i zobacz czy błędy jakieś wyskoczą, najpierw trzeba wiedzieć czy to centralka poszła czy co innego

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 20-08-2009, 17:15   
   Bolid: 1E 187

łapie jakiegoś błęda i Ty go tylko kasujesz. Jedź gdzies podepnij się pod komputer w celu zweryfikowania co jest nie tak

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

Odpowiedz do tematu