Który przekaźnik odpowiada przekaźnikowi wentylatora? |
Autor |
Wiadomość |
damiiw11
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-01-2014, 15:42 Który przekaźnik odpowiada przekaźnikowi wentylatora?
Bolid: Fiat Seicento Sporting |
|
|
Witam! Mam problem z wentylatorem chłodnicy a mianowicie jak sie włączy to lata przez cały czas, podejrzewam, że jest to problem przekaźnika który nim steruje (załącza go ale nie może rozłączyć).
Czy jest jakaś możliwość by wyjąć tą czerwoną kostkę od sterowania wentylatorem( pod maską) i w jej miejsce wstawić jakąś inną która jest w samochodzie?
Wiem, że przy bezpiecznikach w środku auta pod kierownicą mam takie podobne czerwone kostki i czy którąś z nich mogłbym wsadzić na chwile w miejsce przekaźnika wentylatora? Chodzi tu chyba tylko o to by miała tyle samo amperów ale nie wiem która by odpowiadała.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 30-01-2014, 15:48
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Ten przekaźnik
http://www.youtube.com/watch?v=10vwPcUHPnc
Podmień przekaźnik z samochodu ale czerwony.
Masz MPI i o załączeniu decyduje sterownik na podstawie czujnika temperatury silnika.
Może ten czujnik szwankuje? Podpięcie pod komputer da wgląd na dane z czujnika do sterownika |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
damiiw11
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-01-2014, 15:55
|
|
Czujnik temperatury został wymieniony i nic sie nie poprawiło.Tak,to jest ten przekaźnik co na filmiku. Wiec mówisz, że moge w miejsce tego wsadzić obojętnie jaki przekaźnik z samochodu byly był by czerwony ? tak? |
|
|
|
 |
maxonis
Nałogowiec

Pomógł: 16 razy Wiek: 33 Dołączył: 19 Wrz 2010 Posty: 108 Skąd: Rydułtowy
|
Wysłany: 30-01-2014, 15:59
Bolid: Fiat Seicento |
|
|
damiiw11 napisał/a: | Czujnik temperatury został wymieniony i nic sie nie poprawiło.Tak,to jest ten przekaźnik co na filmiku. Wiec mówisz, że moge w miejsce tego wsadzić obojętnie jaki przekaźnik z samochodu byly był by czerwony ? tak? |
Na przekaźniku ci pisze że jest to na 12v 30A więc tego musisz się trzymać |
|
 |
damiiw11
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-01-2014, 16:01
|
|
O świetnie, właśnie o to chodziło, dlaczego na moim tego nie pisze to nie wiem
Dziekuje |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 30-01-2014, 18:29
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
damiiw11 napisał/a: | O świetnie, właśnie o to chodziło, dlaczego na moim tego nie pisze to nie wiem
Dziekuje |
Kolor mówi sam za siebie. Tak jak np rezystory z paskami, bezpieczniki bez nominałów . Kolor i wiadomo co to jest |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
|