|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Czy może ktoś zna cenę takiego samochodu? |
Autor |
Wiadomość |
Moni08
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 10-04-2009, 11:57 Czy może ktoś zna cenę takiego samochodu?
Bolid: Seicento |
|
|
Cześć,
mam do sprzedania sencia rok prod. 2007, 1 rejestracja luty 2008. Kupiony w salonie, na gwarancji do lutego przyszlego roku, pierwszy i jedyny wlaściciel, a raczej wlaścicielka, bo ja. Przejechalam 10000 km. Stan IDEALNY, wiec cena odpowiednia. Bez najmniejszej rysy, nigdy nie uczestniczył w wypadku/kolizji/otarciu, itp. W kolorze czarny metalik, bez klimy i elektrycznych szyb, o poj. 1100. Nic ponad standard w nim nie ma (bo na gwarancji), oprócz fajnego radyjka i jeszcze fajniejszych glosniczków:) Komplet kół na zime (felgi plus opony zimowe nokiany, rewelka na śnieg). Samochodzik miał być u mnie do 2012 roku, więc dbałam o niego aż przesadnie (łącznie z woskowaniem po każdym myciu; nie myty na automatycznych stacjach; benzyna tylko oczyszczona, dwóch typów: suprema/v-power statoil/shell); budzika też nie zamykałam:)
Czy możecie mi doradzić, za ile go spróbować sprzedać?
Pozdrowionka |
|
|
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 10-04-2009, 12:20
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
Moni08 napisał/a: | mam do sprzedania sencia |
co to za wóz? nie kojarzę scenic tak?
a tak na poważnie to jaką byś cenę nie podała to i tak będzie go ciężko sprzedać... Wiem coś o tym, swojego w najbogatszej wersji mającego niecałe 2 lata sprzedałem ledwo co za 15tyś (i to do komisu przy Fiacie) |
|
 |
nunek3
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 10-04-2009, 12:54
Bolid: Seicento 1.1 MPI 2001 r |
|
|
Ciacho, sluchaj ja swojego chcialem sprzedac u handlarza 2001r 1,1MPI fakt faktem srodek bialy z zew. czerony ( byl kiedys vanem ) ale elektryka i centralny jest fotele + tylna kanapa + boczki w drzwiach sa z tej limitowanej edycji fiata ( z napisem fiat ) do tego nieglupia felga...a gosciu do mnie ze max 3 tys no myslalem ze padne :padłem: jak to uslyszalem
P.S.
Wiem ze teraz pojawia sie odpowiedzi "nunek ale czego sie spodziewales to handlaz" ale to nie zmienia faktu ze rozum trzeba miec i normalne ze nikt za tyle sejaczka nie odda |
|
 |
djmauro
GS 500 Rider

|
Wysłany: 10-04-2009, 13:04
Bolid: 187.343.3 V40 |
|
|
Ostatnio przeglądałem "Giełdę samochodową" i z ciekawości rzuciłem okiem na tabelę z cenami to podawali za seicento 2007 rocznik w wersji fresh 15,3 tys zł, przy uwzględnieniu jakichś tam średnich przebiegów dla modelu
Jeżeli stan jest faktycznie taki jak piszesz, to za jakieś 14 500- 15 000 jest szansa go sprzedać, jak się trafi ktoś kto rzeczywiście chce kupić prawie nowego sejka. Licz się z tym, że łatwo o takiego klienta nie będzie, bo ludzie wolą stare pudła kupować za takie pieniądze |
|
 |
Robus
Bywalec

|
Wysłany: 10-04-2009, 13:45
Bolid: Seicento Sporting |
|
|
prosze http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8247386
djmauro napisał/a: | Licz się z tym, że łatwo o takiego klienta nie będzie, bo ludzie wolą stare pudła kupować za takie pieniądze | jak ktos nie ma kasy to wiadomo, ze kupi starsze "pudlo" ale sa przeciez ludzie ktorzy chca miec nowsze auto za male pieniadze, bo jak wiadomo. Ludzie kupuja nowe, bo sa lepiej wyposazone, ale jesli chodzi nowszego seja to na pewno nie kupi go ktos z mysla o wyposazeniu, tylko z mysla, ze posluzy mu dlugo masz nowe, ekonomiczne auto to po co sprzedajesz? |
|
 |
Moni08
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 10-04-2009, 21:08
Bolid: Seicento |
|
|
Robert600 napisał/a: | Ludzie kupuja nowe, bo sa lepiej wyposazone, ale jesli chodzi nowszego seja to na pewno nie kupi go ktos z mysla o wyposazeniu, tylko z mysla, ze posluzy mu dlugo masz nowe, ekonomiczne auto to po co sprzedajesz? |
Dokładnie z takiego założenia wyszłam, gdy zdecydowałam się na kupno nowego seicento. Teraz też niezbyt chcę go sprzedawać, ale mąż chce dla siebie nowy samochód, więc ja przejmę jego dotychczasowy, firmowy - a tego się jeszcze gorzej nie opłaca sprzedawać, bo ma dopiero 2 lata i był odliczony vat plus ciągle się amortyzuje w firmie. Nie jest jednak wykluczone, że sencio u mnie zostanie - jeśli nikt go nie będzie chciał kupić za rozsądne pieniądze; za darmo go nie oddam, niestety. I w życiu bym się go nie pozbywała tak szybko, ale... Mąż się po prostu strasznie uparł na lepszy samochód - pewnie zaczyna się u niego kryzys wieku średniego:) |
|
|
|
 |
majkelx
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 10-04-2009, 22:25
Bolid: SC 900 cm3 |
|
|
w sumie z 15 tys. nie licz na wiecej. |
_________________  |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|