|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
problem z nierówną pracą silnika w seju 900 |
Autor |
Wiadomość |
Murdrek1
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-08-2014, 10:53 problem z nierówną pracą silnika w seju 900
Bolid: seicento 900 |
|
|
Witam
Od roku mam taki problem: samochód na zimnym silniku po odpaleniu dławi się po paru sekundach zaczyna wchodzic na obroty, jezeli po odpaleniu od razu dodam gazu to dławienia nie ma ale czuć ze nie równo pracuje na wolnych obrotach. podczas jazdy nie mam zadnych problemów, moc odpowiednia, spalanie również, auto bije duze przebiegi, przejechałem tak juz ok 20 tys km i nigdy nie stanął na drodze. Krokowiec wymieniony, przepływomież, kable swiece, cewki i nie pomogło. Jak myslicie, co to mogłoby byc? wczesniej samochód chodził jak zegarek bez zająkniecia. Może to byc zabrudzona przepustnica? |
|
|
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 31-08-2014, 18:55 Re: problem z nierówną pracą silnika w seju 900
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
Murdrek1 napisał/a: | Witam
Od roku mam taki problem: samochód na zimnym silniku po odpaleniu dławi się po paru sekundach zaczyna wchodzic na obroty, jezeli po odpaleniu od razu dodam gazu to dławienia nie ma ale czuć ze nie równo pracuje na wolnych obrotach. podczas jazdy nie mam zadnych problemów, moc odpowiednia, spalanie również, auto bije duze przebiegi, przejechałem tak juz ok 20 tys km i nigdy nie stanął na drodze. Krokowiec wymieniony, przepływomież, kable swiece, cewki i nie pomogło. Jak myslicie, co to mogłoby byc? wczesniej samochód chodził jak zegarek bez zająkniecia. Może to byc zabrudzona przepustnica? |
Harcorowy jesteś-rok takie anomalie ...ale zapomniałem to przecież sejczęto...
Jak bym sobie na Twoim miejscu podjechał do magika co podczas dławienia pod kompa podłączy...
A przyczyn może być wiele-czujnik temp. , brudna przepustnica, zużyte świece,tandetne przewody wn, map sensor, wężyk, przewody podciśnienia, itd można wymieniać jeszcze dużo... |
|
|
|
 |
Murdrek1
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-09-2014, 16:54
Bolid: seicento 900 |
|
|
trzeba bedzie podjechac pod kompa i zostawic mechaniorowi na noc auto zeby sobie posłuchał. Tylko gdzie znalezc uczciwego magika hehe zeby pół auta nie wymieniał |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|