Demontaż deski a klatka |
Autor |
Wiadomość |
e51
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-04-2014, 09:31 Demontaż deski a klatka
Bolid: none |
|
|
Witam
Mam pytanie czy ktoś demontował deskę rozdzielczą w aucie w którym jest już zamontowana klatka ? Chcę dać deskę do flokowania i nie wiem czy się w ogóle za to zabierać Deska nie jest cięta a klatka tylko się z nią 'styka'
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
młody85
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-04-2014, 09:51
Bolid: czerwony sportaś |
|
|
Ktoś pisał, że przez przednią szybę się wyjmuje deskę jak jest klata. |
|
|
|
 |
DeZ
Nałogowiec

Pomógł: 17 razy Dołączył: 13 Lut 2010 Posty: 390 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-04-2014, 23:19
Bolid: kiedyś CC900 teraz SC1200 |
|
|
Wszytko zależy od klatki. Moja idzie blisko od strony zawiasów drzwi i nie ma szans, żeby deskę wyjąć bez demontażu klatki. W starszych klatkach gdzie nie trzeba było ciąć deski teoretycznie wyjdzie bez problemu. Jak rozumiem masz właśnie taką.
Pomyśl jednak czy nie lepiej od razu poświęcić trochę czasu i wyjąć najpierw klatkę. Może się zdarzyć, że się napocisz z deską a w końcu i tak trzeba będzie klatkę wyjąć
Chyba, że jest wspawana to po temacie. |
_________________ Na słońcu jest rzeczywiście znacznie mniej cienia - Król Julian
Pomogłem ? - kliknij w odpowiednim miejscu |
|
|
|
 |
e51
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-04-2014, 10:16
Bolid: none |
|
|
klatka jest juz wspawana dawno tak mnie naszło na polepszenie wyglądu wewnątrz
wczoraj troche się posiłowałem z tą deską ale nie ma innej możliwości jak wyciąć kawałek deski z lewej i z prawej strony - temat odpuszczam |
|
|
|
 |
Max9
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 18-04-2014, 17:18
Bolid: SC jeszcze 1.1 |
|
|
moim zdaniem jest już pozamiatane. Jak klatka dochodzi do deski to już koniec możliwości. Chyba że decha jest pocięta i klatka wchodzi do środka to może jakoś uda się wyciągać na granicy połamania deski i podrapania lakieru na klatce. |
_________________ Max9 - Michal
 |
|
|
|
 |
|