FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rdza
Autor Wiadomość
adi971 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 16-08-2011, 20:03   Rdza
   Bolid: seicento 900

Witam w moim seicencie wystąpiły dziury w progach zaglądając od sierotka auta zauważyłem wsierodku gnijące progi jaka to przyczyna

antonio3 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 16-08-2011, 20:11   
   Bolid: seicento

starość nic nie jest wieczne

DeZet
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2011, 20:37   

Ruda daje już o sobie znać , trzeba seja zakonserwować :-P Taka kolej rzeczy, nic nie jest wieczne. Autko jeszcze pewnie nie widziało konserwacji ??

automaniak126 
Nałogowiec

Wysłany: 17-08-2011, 16:38   Re: Rdza
   Bolid: Seicento

adi971 napisał/a:
Witam w moim seicencie wystąpiły dziury w progach zaglądając od sierotka auta zauważyłem wsierodku gnijące progi jaka to przyczyna

pewnie taka że autko nie jest garażowane, dużo jeździ zimą po śniegu i soli a na dodatek poprzedni właściciel musiał go zaniedbaći niee dbał o konserwację stąd takie konsekwencje, nie zostało nic innego jak jakoś spróbować doprowadzić do porządku:)

cedric 
Nałogowiec

Wysłany: 17-08-2011, 17:10   
   Bolid: Punto 1.1 1999 r. SOLE

adi971 napisał/a:
sierotka

sierotka Marysia :))

adi971 napisał/a:
wsierodku

:))

Danielek 
Nałogowiec

Wysłany: 17-08-2011, 17:51   
   Bolid: Toledo 1.8 20V

cedric napisał/a:
adi971 napisał/a:
sierotka

sierotka Marysia :))

adi971 napisał/a:
wsierodku

:))

Czyba dostales pod choinke slownik ortograficzny,u kazdego wylapujesz bledy... Brawo.

Wracajac do tematu jesli po zakonserwiowaniu nadal bedzie wychodzic ruda wtedy czas na reperaturki,czyli wstawienie nowych progow.
Osobiscie nie bawil bym sie w ratowanie tego (konserwacje) bo i tak po zimie to wyjdzie (pisales ze sa juz dziury) tylko wstawial bym od razu nowe progi,chyba ze masz zamiar pozbyc sie w niedlugim czasie auta.

Big_Bart 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 17-08-2011, 19:25   
   Bolid: 900 SPI CF2 YOUNG-POLONIA

Powiem Ci tak.Mi jak się dziury porobiły w Cieniasie poprzednim,to nawet tego nie próbowałem naprawiać,tylko od razu pogoniłem to auto i kupiłem sejczento.
Jak masz w progach dziury,to jedynie by je można było wymienić na nowe.Same progi może nie są drogie...ale wymiana...no tutaj to już tak kolorowo nie jest kolego.Do tego jak Ci progi poszły,to i pewnie cały spód masz pognity.Możesz coś tam porzeźbić,polepić szpachlą jakąś z włóknem szklanym (ja w maluchu kiedyś wstawiałem siatki z głośnika starego,na to szpachla,konserwacja i jakoś było).Ale licz się z tym,że w razie jakiegoś uderzenia,to auto Ci się może złożyć razem z Tobą w środku.Jak podłoga zgnita,to auto trzeba żenić komuś,bo przy takim tanim autku,naprawa niekoniecznie będzie się opłacać.

Ale jak nie masz kasy za dużo,to nakupuj szpachli z włóknem szklany,troche jakiejś siatki,połataj to,zachlap jakąś minią,potem nawal bitexu i jakoś tam będzie.

Odpowiedz do tematu