Nocny powrót do domu |
Autor |
Wiadomość |
szymonek
ĄĄĘĘĘ
Wiek: 36 Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 2645 Skąd: 54° 05'N 22° 56'E
|
Wysłany: 03-02-2008, 13:29 Nocny powrót do domu
Bolid: 1E 187 |
|
|
Wszystko działo się dziś w nocy, wracam razem z moją z Augustowa z balu (30 km do domu). Tempo raczej spokojnie coby być ze sobą te kilka minut dłużej i tuż przy wjezdzie do Suwałk widzę w lusterku jakies szybko zblizajace się autko to zjechalem trochę na lewo, wyprzedził, pomknał. Wjechaliśmy na obwodnice, z daleka widzę tylko tylnie lampy leciwego BMW myśle sobie pogonimy go troszke jako, że koles zwolnił tempo kilka tirów przede mną, szybko dogoniłem pochłoniętego rdzą wielolatka Koleś jechał sam ale od razu załapał o co chodzi jednak został zdeka przyblokowany przez tira. Tu wielki plus dla sejka za zwinnośc i jak na zlosc czerwone światło na skrzyzowaniu /dlaczego ja nie mam jeszcze 1,2 8V )
Zapala się ZIELONE kierownik BMW mieli w miejscu ja w tym czasie jestem o długość maski przed nim słyszę tylko umarle już koniki z samochodu obok i automatyczną skrzynie biegów. Prowadziłem tylko do konca 2 biegu w seicento potem było tylko wrzucenie 2 biegu w BMW, złapał trakcje i odjechał ale walczylem dzielnie i bylem z siebie maksymalnie dumny, że nie dałem się tak łatwo To dodało mi tylko otuchy żeby jak najszybciej konczyc projekt z silnikiem wtedy to ja będę walczył z trakcją i wygrywał
p.s tak tylko chciałem pochwalić sie ze bylem na balu |
|
|
KurczaK
KurczaK ma... malutki ... zapierdalacz
|
Wysłany: 03-02-2008, 14:45
Bolid: Alfa Romeo Brera 210+ |
|
|
szymonek napisał/a: | To dodało mi tylko otuchy żeby jak najszybciej konczyc projekt z silnikiem wtedy to ja będę walczył z trakcją i wygrywał |
i liczył kasę ....
... ja mam już dość tego silnika. |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
|
|
|
|
|
pepel
I live here!
|
Wysłany: 03-02-2008, 15:14
Bolid: Fiat Seicento 1.2 8V |
|
|
Kurczak, mógłbyś rozwinąć myśl? I czy chodzi napewno o 8V czy jednak 16V? |
_________________ 1.2 8V
|
|
|
|
|
ARCZ
Inżynier Fiata
Wiek: 35 Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 324 Skąd: 52°39'N 17°57'E
|
Wysłany: 03-02-2008, 15:57
Bolid: Fiat Panda 1.1 8V MPI 54KM |
|
|
Cytat: | ... ja mam już dość tego silnika. |
no jak to ? |
_________________ klik!
|
|
|
|
|
olosc11mpi
Nałogowiec
Wiek: 52 Dołączył: 04 Lut 2007 Posty: 189 Skąd: Legionowo/W-wa
|
Wysłany: 03-02-2008, 17:15 Re: Nocny powrót do domu
Bolid: sc 1.1 MPI 2002 |
|
|
szymonek napisał/a: | Wszystko działo się dziś w nocy, wracam razem z moją z Augustowa z balu (30 km do domu). Tempo raczej spokojnie coby być ze sobą te kilka minut dłużej i tuż przy wjezdzie do Suwałk widzę w lusterku jakies szybko zblizajace się autko to zjechalem trochę na lewo, wyprzedził, pomknał. Wjechaliśmy na obwodnice, z daleka widzę tylko tylnie lampy leciwego BMW myśle sobie pogonimy go troszke jako, że koles zwolnił tempo kilka tirów przede mną, szybko dogoniłem pochłoniętego rdzą wielolatka Koleś jechał sam ale od razu załapał o co chodzi jednak został zdeka przyblokowany przez tira. Tu wielki plus dla sejka za zwinnośc i jak na zlosc czerwone światło na skrzyzowaniu /dlaczego ja nie mam jeszcze 1,2 8V )
Zapala się ZIELONE kierownik BMW mieli w miejscu ja w tym czasie jestem o długość maski przed nim słyszę tylko umarle już koniki z samochodu obok i automatyczną skrzynie biegów. Prowadziłem tylko do konca 2 biegu w seicento potem było tylko wrzucenie 2 biegu w BMW, złapał trakcje i odjechał ale walczylem dzielnie i bylem z siebie maksymalnie dumny, że nie dałem się tak łatwo To dodało mi tylko otuchy żeby jak najszybciej konczyc projekt z silnikiem wtedy to ja będę walczył z trakcją i wygrywał
p.s tak tylko chciałem pochwalić sie ze bylem na balu |
Ja myślałem, że syndrom lanosa przypisany jest do właścicieli lanosa zarcik. Za ciężko było - trzeba było LOVE wysadzić - wygrać a potem wrócić po Swoja Panią.
Serio to czasem mam takie napady i ganiam sobie różne dziwne samochody, ale to tylko zabawa od świateł do swiateł bo na prostej to mnie robia jak chcą Az mi sie ostatnio marchewa zapaliła i dalej sie pali bo go na zimnym do spodu pociągnałem (100 na II) ale zgaśnie po kilku dniach. Sej to wdzięczna maszynka by zadziwiać ospałych włascicieli leciwych ścigaczy |
Ostatnio zmieniony przez olosc11mpi 03-02-2008, 17:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 04-02-2008, 18:13
|
|
pepel napisał/a: | czy chodzi napewno o 8V czy jednak 16V? |
fefnastka
ARCZ napisał/a: | no jak to ? |
tak to .... jest , jak się ma pecha do rzeczy używanych.
też mi się SWAPa zachciało |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
|
|
|
|
|
Ciacho
Skoda Lover
Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 04-02-2008, 22:53
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
KurczaK napisał/a: | też mi się SWAPa zachciało |
ha, i bym powiedział "a nie mówiłem", no ale nie powiem, bo nic nie mówiłem
jednak wydaje mi sie że takie kombinacje nie są sensowne w seju...
wiem, starzeje sie... tak samo już nie che widzieć opon niskoprofilowych u siebie... Po prostu to nie jest autko do takich rzeczy, pewnie że sie wszystko da, ale po co? Nie wiem czemu, ale podoba mi sie wszystko co jest seryjne i już |
|
|
ziut3q
Nałogowiec
Wiek: 35 Dołączył: 18 Wrz 2006 Posty: 100 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 04-02-2008, 23:07
Bolid: Seicento 899ccm Young / Bravo 1.4 16V Dynamic |
|
|
Ciacho napisał/a: | KurczaK napisał/a: | też mi się SWAPa zachciało |
ha, i bym powiedział "a nie mówiłem", no ale nie powiem, bo nic nie mówiłem
jednak wydaje mi sie że takie kombinacje nie są sensowne w seju...
wiem, starzeje sie... tak samo już nie che widzieć opon niskoprofilowych u siebie... Po prostu to nie jest autko do takich rzeczy, pewnie że sie wszystko da, ale po co? Nie wiem czemu, ale podoba mi sie wszystko co jest seryjne i już |
ciacho
nareszcie nie jestem sam |
_________________ Polska jazda
|
|
|
|
|
koki
Nałogowiec
Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 235 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-02-2008, 23:24
Bolid: (Z) Astra II 1.8 16v |
|
|
Ciacho, poprostu dorosles
Ja tez musze przyznac ze chyba przechodze to samo. Dlczego Bo chyba pomecze sie jeszcze rok 900 i kupie Punto II lub P206 albo cos innego
Nie powiem fajnie wygladaj takie sejki i z taka moca po maska. Ale jak sobie obliczylem ile musialbym wydac, to za te pieniadze kupie naprawde niezly wóz. Wiem ze tuning kosztuje, ale nie wiem czy sie tak dokonca oplaca wkladac tyle kasy w seja. Komfort jazdy bardzo niski, wnetrze ubogie, a o kolizji tym juz nie mowie co moze sie stac. Wiem ze niektorzy bardzo sie w to wkrecili, ale to ich pasja, lubia to i juz. Sam jeszcze sie dokladnie nie zdecydowalem czym bede jedzil, ale gdybym mial kaske zrobilbym sobie takiego sejka dla jazdy od swiatel do swiatel . Frajda jest niesamowita jak sie objezdza drogie furki malym sejusiem Małe jest piekne, ale niebezpieczne...
Może jeszcze zmienie zdanie |
|
|
|
ulmi
Centomania Podkarpacie Przyjaciel
|
Wysłany: 04-02-2008, 23:31
Bolid: seicento 1,1 MPI |
|
|
Ciacho, & koki, macie racje
ale jak to EXTRA wygląda jak szymonek, w SC bierze BMW i wygrywa
mi tez sie seryny podoba..... tylko troszkę obniżyć i ALU dodać |
_________________ BORKI 2010 # 105
A STATE OF TRANCE with ARMIN VAN BUUREN
|
|
|
|
|
elmo
Nałogowiec maruda
|
Wysłany: 04-02-2008, 23:37
Bolid: mobil: 00' S 1.1śpi na gazie |
|
|
mięczaki |
_________________ [moje auto] |
|
|
|
|
ziut3q
Nałogowiec
Wiek: 35 Dołączył: 18 Wrz 2006 Posty: 100 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 05-02-2008, 00:14
Bolid: Seicento 899ccm Young / Bravo 1.4 16V Dynamic |
|
|
ulmang napisał/a: | Ciacho, & koki, macie racje
ale jak to EXTRA wygląda jak szymonek, w SC bierze BMW i wygrywa
mi tez sie seryny podoba..... tylko troszkę obniżyć i ALU dodać |
hallo o mnie zapomniałeś
ja już jakiś czas temu powiedziałem tajuningowi zdecydowane NIE gdy zasiadałem do Golfa znajomego (Golf mnie nie kręci ale ta wygoda i poczucie bezpieczeństwa w starszym aucie) wiem czego mogę się spodziewać po seju przy bum (kocham to autko) ale z dnia na dzień coraz bardziej chce go oddać mamie
kiedyś marzyło mi się Swapowanie ulepszanie wszystkiego dzisiaj wiem, że auto dostanie lakier na plastiki i nowe hamulce z oponkami a w przyszłym roku zobaczymy...
dla mnie tuning to jest wyrzucanie kasy (bez urazy) dla przykładu "swapujesz, obniżasz, body kitujesz" i masz z tego jedynie frajdę, a jeśli zechcesz go sprzedać to jakie autka są chętniej kupowane? Tuningowane czy seryjne? Zaproponujesz wysoką cenę bo chciał byś odzyskać ułamek kwoty jaką utopiłeś w seju i twoje autko nie jest już tak atrakcujne dla kupca. Wiadomo tuningowane autka się sprzedają ale nie tak chętnie jak czyste seryjne autka . Takie moje skromne zdanie . |
_________________ Polska jazda
|
Ostatnio zmieniony przez ziut3q 05-02-2008, 00:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 05-02-2008, 00:20
|
|
nie tyle co mięczaki ... nie tyle , co brak dorosłości ..... ale kasowo człowiek po czasie przestaje wyrabiać.
... a jednak taki silnik (tj jazda autem z tym silnikiem) uzależnia
Panie i Panowie .... nazwijmy to po imieniu - to jest właśnie przyjemność z jazdy |
Walter Rohl
|
|
|
|
|
pepel
I live here!
|
Wysłany: 05-02-2008, 11:32
Bolid: Fiat Seicento 1.2 8V |
|
|
Jeśli chodzi o problem przy odsprzedaży to wydaje mi się, że zawsze można zostawić w garażu stary motor (1.1 lub 0.9), a przy ewentualnej sprzedaży zamontować go ponownie. Na swapowany silnik 1.2 lub cały komplet na swapa zawsze znajdziemy kupca (wystarczy poprzeglądać jak szybko tego typu ogłoszenia stają sie nieaktualne na centomanii) a auto bedziemy mieli także seryjne. Oczywiscie jest to podwójna robota, ale zawsze jakieś wyjście z sytuacji. Trzeba zaznaczyć, że mówie tu tylko o aucie w ktorym zmieniony został silnik a nic poza tym.
Nigdy nie jechałem tego typu autem (tj. Sc 1.2) ale podejrzewam że posty np. Kroopka, który pisze że było warto za każde pieniądze, świadczą, że jazda musi dawać dużo radości. Albo komfort (większe auto, np. Punto) albo osiągi (SWAP ). Co kto lubi.
A tak na marginesie, co sie dzieje z Twoim silnikiem Kurczak? Jeśli to nie tajemnica... |
_________________ 1.2 8V
|
|
|
|
|
elmo
Nałogowiec maruda
|
Wysłany: 05-02-2008, 20:38
Bolid: mobil: 00' S 1.1śpi na gazie |
|
|
KurczaK napisał/a: |
nie tyle co mięczaki ... nie tyle , co brak dorosłości ..... ale kasowo człowiek po czasie przestaje wyrabiać.
... a jednak taki silnik (tj jazda autem z tym silnikiem) uzależnia
|
znam ten ból, wprawdzie nie w sc, ale pieniądze szły też spore... jednak w chwilach zwątpienia wystarczyło tylko... wsiąść i się przejechać szkoda, że musiałem pozbyć się tego szybkiego 'problemu'.
ziut3q napisał/a: | wiem czego mogę się spodziewać po seju przy bum (kocham to autko) ale z dnia na dzień coraz bardziej chce go oddać mamie |
no wiesz co sam się boisz, to własną matkę w seja wsadzisz?
|
_________________ [moje auto] |
|
|
|
|
|