FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
!skradziono sprzęt foto!
Autor Wiadomość
Brodziu 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 23-07-2012, 23:09   !skradziono sprzęt foto!
   Bolid: SCS 1.4 16v

Witam,
chciałem prosić o pomoc w nagłośnieniu sprawy w internecie... bo jak wiadomo, ma on wielką siłę przebicia...
dla tych mających dostęp do facebook.pl bardzo proszę o wsparcie:
https://www.facebook.com/events/250435665076049/

wszystko wyjaśnione w w/w linku. dla osób nie posiadających konta na FB:

W POZNANIU dnia 19.07.2012 na ulicy Św.Rocha (przed szlabanem akademika politechniki), około godziny14:30, doszło do włamania i wybicia szyby w samochodzie, podczas którego SKRADZIONO SPRZĘT FOTOGRAFICZNY:

MARTA KOWALSKA
1) torba mała LOWEPRO:
- CANON EOS 5D BODY - numer SERYJNY(fabryczny)
31212019 (!!!!)

- obiektyw- CANON EF 50/1.4 USM -(na karcie gwarancyjnej były te numery) - B370844
aparat nie posiada paska, ma widoczne otarcia na szynie do lampy.
w b.dobrym stanie(!!)
- karta 8gb

2) torba duża LOWEPRO:
-SONY a100 -
-obiektyw- SONY -DT 18-70mm F3.5-5.6
-obiektyw-SONY- AF 75-300 f/4.5-5.6
-karta 2gb
numery seryjne dopiszę jak dostanę.

KTOKOLWIEK COŚ SŁYSZAŁ, WIDZIAŁ, WIE...
niech da znać!!!!!!!
tym bardziej że to 4 kradzież w tym samym stylu- TEGO MIESIĄCA, w tamtym terenie !!! !!!!
wszystko jest zgłoszone na policje w poznaniu, przy galerii malta.

JEŻELI WIDZIAŁEŚ/ZOBACZYSZ podejrzane ogłoszenie o sprzedaży wymienionego wyżej sprzętu, PISZ!!!!!

PROSZĘ O KONTAKT !!! !
marshal90@o2.pl lub na fb !

Proszę o wstrzymanie się szanownych forumowiczów ze złośliwymi komentarzami pod tym postem... akcja kradzieży trwała dosłownie chwilę, podczas przenoszenia bagaży z samochodu do akademika, gdzie miałem zapewnione z dziewczyną meldunek na czas zawodów. Aparat canona znajdował się pod fotelem kierowcy, posiadałem przyciemniane szyby, alarm był włączony etc... zdaniem policji byliśmy obserwowani i zwróciliśmy na siebie uwagę właśnie noszeniem bagaży i "nieznaną" rejestracją samochodu... Być może ktoś z Was jest z Poznania i może natrafić się przypadkiem na taki sprzęt gdziekolwiek np. w lombardzie, komisie itd. Sprzęt służył nam nie tylko dla "fanu", ale także był elementem zarabiania pieniędzy, z których częściowo opłacaliśmy czynsz. Dlatego proszę o zrozumienie.
Z góry dziękuję w imieniu moim i dziewczyny!!! w razie pytań, udzielę więcej informacji. Może kiedyś i ja się Wam odwdzięczę i pomogę!

Bombel 
ZBANOWANY

Wysłany: 24-07-2012, 09:15   
   Bolid: Seicento 900 Fun '02

Jeżeli to było przed szlabanem polibudy pogadaj z ochroną, niech przejrzą nagrania z monitoringu. Ale żeby to zrobić trzeba przyjść z dzielnicowym, sam raczej nie uzyskasz dostępu do nagrań. Skradziono mi z polibudy dwa rowery, wiem co za ból ;(

Najniższy sej w Poznaniu? Srebrny ajzol

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 24-07-2012, 09:22   
   Bolid: 1E 187

Pójdźcie na spacer i popatrzcie na elewacje pobliskich budynków w poszukiwaniu monitoringu. Nawet z dużej odległości może okazać się pomocny..

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

Brodziu 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 24-07-2012, 12:19   
   Bolid: SCS 1.4 16v

Dzięki chłopaki!
Dzięki kierowniczce akademików, sprawdzono co i jak z tym monitoringiem i akurat samochodu nie widać. Gość z pobliskiej pizzerii powiedział, że to już któryś włam z kolei w tym miesiącu. Akurat jestem z Bydgoszczy więc będę mieć problem z tym spacerkiem, ale może ktoś ze znajomych bądź osobiście za tydzień na spokojnie sprawdzę.
Dziwi mnie to, że to zagłębie kradzieży i czemu się z tym nic nie robi? w Wawie jak przebywałem postrachem były i są samochody pułapki. Przecież zwyczajnie można się wystawić i nabić się na złodzieja... no ale co policja może za nasze "marne" podatki... dlatego jak jest możliwość to klikajcie, a jak Was drażnią powiadomienia to je wyłączcie je :) BĘDĘ WDZIĘCZNY KAŻDEMU Z OSOBNA!!! pozdrawiam

Odpowiedz do tematu