Przesunięty przez: Ciacho 19-02-2009, 12:09 |
Kto odpowiada |
Autor |
Wiadomość |
H@des
Nałogowiec
Wiek: 41 Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 138 Skąd: Leboszowice
|
Wysłany: 19-02-2009, 11:19 Kto odpowiada
Bolid: Fiat Seicento |
|
|
Chcialem sie zapytać kto prawnie odpowiada za drogę dojazdową do pracy a właściwie chodzi mi o stan w jakim się znajduje. Normalnie to zakład pracy powinien odpowiadać za tą drogę i była bez żadnej dziury ale teraz została zniszczona przez budowę obwodnicy w Gliwicach na Pszczyńskiej. Teraz dojazd to katorga i męczarnia dla aut które tamtędy jeżdżą a ciężarówki które tą drogą jeżdża gubią zza burt żwir, piach i gline a jak jedzie z naprzeciwka tir to tylko dobrze pozamykać szyby żeby błota do środka nie naleciało. Tutaj mam pare fotek tej drogi w lepszym stanie bo na innych odcinkach drogi to lepiej sie nie zatrzymywać żeby sie nie zakopać w błocie
http://img244.imageshack....16144753ll5.jpg
http://img82.imageshack.u...12164402ht0.jpg
http://img12.imageshack.u...11083454jf4.jpg
To tylko niektóre a kałuże na nich to tylko niepozornie wyglądające głębokie dziury. Dlatego jestem ciekaw kto za groge odpowiada zakład pracy czy firma która ją cały czas niszczy . |
_________________ Wszystko co daje adrenaline - niekoniecznie legalne
 |
|
|
|
 |
kowal87
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-02-2009, 11:57
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Przede wszystkim jeśli jest budowa to wszelkie ciężarówki i inne pojazdy maja obowiązek np. mycia kół przy wyjeździe z terenu budowy. Skoro oni niszczą drogę to oni powinni za to odpowiadać...takie moje zdanie |
|
|
|
 |
MRodz
Nałogowiec

|
Wysłany: 19-02-2009, 11:58
Bolid: Clio 1.8 16V, Lancia Y10 |
|
|
Jesli droga jest na terenie prywatnym waszego przedsiebiorstwa to mozecie postawic znak np zakazu wjazdu pojadow ponad 2,5t. Sad moze nalozyc na przedsiebiorstwo nakaz udostepniania drogi innym pojadom (np wlasnie tym z budowy), ale mysle, ze wtedy mozna spokojnie dogadac kwestie utrzymania jej w odpowiednim stanie przez firme budowlana.
Jesli to jednak droga publiczna to raczej do gminy/powiatu pisac trzeba. Ewentualnie do firmy budowlanej w celu zwrocenia uwagi (nie tylko dziury, ale takze wysypujacy sie zwir, bloto itd).
PS Temat na Hyde Park |
|
 |
H@des
Nałogowiec
|
Wysłany: 19-02-2009, 13:24
|
|
Zakazu nie mogą dać bo do naszej firmy przyjeżdzaja tiry na załadunek towaru. To zaczęło sie dziac jak w paru miejscach wykopali rowy na całą szerokośc drogi i tylko przysypali teraz od tego odrywają sie płaty asaltu a w niektórych miejscach to ziemia sie zapada. W czerwcu wymieniałem wszystkie amorki i już stukają nie tylko ja narzekam ale wiekszość osób w pracy a ci co idą z przystanku do pracy na piechote to tylko w gumofilcach bo za kostki samo błoto. W domu leży zawias żeby sejka obniżyć ale jak tak dalej pójdzie to będę musiał go dzwignąć bo po opadach śniegu znajomy fadromom jeżdzi wyciągać tiry co się zakopały w tym syfie |
 |
|
|
|
 |
MRodz
Nałogowiec

|
Wysłany: 19-02-2009, 14:13
Bolid: Clio 1.8 16V, Lancia Y10 |
|
|
H@des napisał/a: | Zakazu nie mogą dać bo do naszej firmy przyjeżdzaja tiry na załadunek towaru. |
No to zakaz wjazdu pojazdom/osobom nieupowaznionym. A wiesz w koncu do kogo droga nalezy? |
|
 |
H@des
Nałogowiec
|
Wysłany: 19-02-2009, 14:40
|
|
Droga należy do trzech firm , tą w której pracuje i dwóch sąsiadujących
Podobno z początku były kłótnie co do tej budowy bo mieli zrobić całkowity zakaz wjazdu na tą drogę ale firmy by zbankrutowały jakby zbytu nie było. Teraz jeżdzi po niej wszystko od małych osobówek po tiry i koparki na gąsienicach. To że firma uzyakała zgodę na budowe w tym miejscu to też potrzebna była zgoda tych firm co tam są. Ale na jakich warunkach to ja nie wiem, ale gorzej to już chyba nie będzie |
 |
|
|
|
 |
|