wywalam xenon |
Autor |
Wiadomość |
blondas
Podróżnik
|
Wysłany: 13-02-2008, 20:05 wywalam xenon
Bolid: seicento |
|
|
4 lata temu gdy zakladalem (nielegalnie) xenon do swego sejka bylem jedynym wlascicielem takiego autka nie tylko na osiedlu...
z racji iz takie swiatelka produkuja mnostwo rozproszonego swiatla a nie chcialem nikogo oslepiac ustawilem tak oczka w miare nisko ze nikt mi nie mrugal...
te 4 lata temu koszt takiej przerobki to byl nie lada tez wydatek...dzis na allledrogo.pl az roi sie od takich zestawow niby to legalnych....
coraz wiecej aut widze z takimi swiatlami ktore tak raza ze az sie plakac chce...coraz wiecej 20 letnich golfow beemek i innych ledwo jezdzacych koszmarow na lysych oponach ktore dawno powinny byc na statku ze zlomem do chin ,oslepia przepieknymi nowymi zenonami!
nie chcac byc identyfikowany z takim wiesniactwem informuje ze chyba jako pierwszy na swiecie wywalam xenon i wracam do oryginalu |
|
|
|
|
koki
Nałogowiec
Wiek: 35 Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 235 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
|
Cinol3
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 13-02-2008, 22:38
Bolid: Fiat Bravo 1,6 16v & Sejo 0.9 |
|
|
Ja mialem w planach zalozenie ksenonkow do mojego bravo po wczesniejszym zakupie lamp soczewkowych no ale z miesiac temu zmienilem zdanie Wiec kupie tylko soczewkowe lampki. Stary golf z ksenonami?? bleee |
_________________ |
|
|
|
|
KurczaK
KurczaK ma... malutki ... zapierdalacz
|
Wysłany: 15-02-2008, 07:02
Bolid: Alfa Romeo Brera 210+ |
|
|
blondas napisał/a: | ustawilem tak oczka w miare nisko ze nikt mi nie mrugal... |
ja zrobiłem tak samo
ale nie wywalę Xenonu
podoba mi się światlo |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
|
|
|
|
|
blondas
Podróżnik
|
Wysłany: 15-02-2008, 16:43
|
|
KurczaK napisał/a: | ale nie wywalę Xenonu |
mi sie tez swiatlo nie przestalo podobac!
przestalo mi sie co innego podobac a tego juz nie zdzierze |
|
|
|
|
ulmi
Centomania Podkarpacie Przyjaciel
|
Wysłany: 16-02-2008, 09:32 Re: wywalam xenon
Bolid: seicento 1,1 MPI |
|
|
blondas napisał/a: | coraz wiecej aut widze z takimi swiatlami ktore tak raza ze az sie plakac chce...coraz wiecej 20 letnich golfow beemek i innych ledwo jezdzacych koszmarow na lysych oponach ktore dawno powinny byc na statku ze zlomem do chin ,oslepia przepieknymi nowymi zenonami! |
masz racje blondas-ku Teraz jeżdząc , przypatruje sie i stwierdzam to samo co wyżej napisałeś |
_________________ BORKI 2010 # 105
A STATE OF TRANCE with ARMIN VAN BUUREN
|
|
|
|
|
ArturS
coś innego
|
Wysłany: 18-02-2008, 01:42
Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner |
|
|
Cytat: | Ja mialem w planach zalozenie ksenonkow do mojego bravo po wczesniejszym zakupie lamp soczewkowych no ale z miesiac temu zmienilem zdanie Wiec kupie tylko soczewkowe lampki. |
Odwidzą Ci się soczewki - jeśli nie ma zenona to jest kupa nie świecenie. Przerabiałem to w omedze i przerabiało to kupe użytkowników np nissana almery - po lifcie miały soczewki, które świeciły nieciekawie w porównaniu do zwykłych lamp. Najlepsze światełka to zenonki w lampach z gładkim kloszem. Soczewka odcina widmo światła, więc wpakowanie tam allegrowych zenonów wcale nie jest złe - strumień światła jest w miarę precyzyjnie skierowany tam gdzie ma być.
Najgorsze połączenie to zwykły klosz + xenon z allegro - oślepianie zapewnione Powinni za to zabierać dowód |
_________________ P. Partner 2.0HDi, SC 1.1SPi VAN
reklama |
|
|
|
|
blondas
Podróżnik
|
Wysłany: 21-02-2008, 09:21
|
|
ArturS napisał/a: | Powinni za to zabierać dowód |
i zabieraja jak sie tylko skapuja.... ArturS napisał/a: | Odwidzą Ci się soczewki - jeśli nie ma zenona to jest kupa nie świecenie |
potwierdzam...tez mam bravo. oryginalne lampy swieca mimo ze to rocznik 2007 wrecz tragicznie!!!!!! w 20 letnim renault25 stare zapyziale lampy swieca o niebo lepiej niz w nowym fabrycznie fiacie bravo.....
dopiero xenon zapewnia normalne widzenie |
|
|
|
|
endriu
Nałogowiec
|
Wysłany: 21-02-2008, 13:20
|
|
punto II z przed liftu miało tą sama przypadłość, światła tragedia aż strach jechać tym autem w nocy |
|
|
|
|
ArturS
coś innego
|
Wysłany: 01-04-2008, 21:51
Bolid: SC 1,1SPI VAN, Pug Partner |
|
|
Wrzuciłem dzisiaj xenony do hyundaia, bo ten ma fabrycznie soczewki, więc już pierwszego wieczoru jechałem jak pijany szukając wzrokiem gdzie droga a gdzie pobocze.
Różnica w rzeczywistości duuużo większa niż na zdjęciu - zapomniałem o ustawieniu manualnym w aparacie i ten przy zwykłych światłach po prostu ustawił dłuższy czas naświetlania
Jak już wcześniej było napomniane - jeśli nie ma soczewek, to HIDy oślepiają, więc lepiej nie montować. Jeśli ktoś się skusi na soczewki do seja to bez HIDów się nie obejdzie. |
_________________ P. Partner 2.0HDi, SC 1.1SPi VAN
reklama |
|
|
|
|
saper1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-04-2008, 21:58
|
|
|
endriu napisał/a: | punto II z przed liftu miało tą sama przypadłość, światła tragedia aż strach jechać tym autem w nocy |
mam w puncie II soczewki i wydaje mi się że wersja po liftingu(bez soczewek, ogólnie ten lifting to moim zdaniem krok do tyłu...) nie ma startu do tych świateł...standardowe żarówki święcą bardzo dobrze a dopiero po założeniu żarówek Hella Cool Blue poprostu masakra i niech mi nikt nie mówi bo mało jakie auto może mu podskoczyć o jakośc, odległość świecenia itp. jeśli chodzi o H7 W nocy jak wracałem z Rybnika przez Gotartowice to miałem oświeloną calutką drogę wraz z poboczami bardzo jasnym światłem. Akurat Punto II i soczewki to baaaardzo dobre połączenie - światła poprostu super, naprawdę dają rade |
Ostatnio zmieniony przez saper1985 01-04-2008, 22:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 02-04-2008, 13:43
|
|
tak a'propos wywalania Xenonu ... też chyba to zrobię .. ale dopiero jak założe soczewki |
_________________ "Twój samochód jest wtedy wystarczająco szybki, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć"
Walter Rohl
|
|
|
|
|
rebel
Bywalec
|
Wysłany: 02-04-2008, 13:51
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
Blondas...masz u mnie browara...szacun jak byk
Co do soczewek. Mam takowe w swoim motocyklu i powiem Wam że jazda po zmroku to jeden wielki dramat. Może w autach sa jakieś inne rozwiazania konstrukcyjne, nie wiem, ale soczewka to shit . |
_________________ Prędkość poszerza uśmiech, czysta fizyka
|
|
|
|
|
KurczaK
|
Wysłany: 02-04-2008, 14:11
|
|
rebel, kumpel ma soczewy w Astrze i jest ok. inni mają w innych autach i jest ok
Kwestia ustawienia ... chyba
Kumpel znalazł dedykowane lampy do seja w jakimś niemieckim katalogu i chyba je sobie zamówię.
Oddzielnie soczewka na światła mijania i oddzielnie lampa od świateł drogowych. |
Walter Rohl
|
|
|
|
|
rebel
Bywalec
|
Wysłany: 02-04-2008, 14:34
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
Kurczak, nie do końca tylko regulacja. To jest chyb ajak dotąd jedyna bolaczka wszystkich uzytkowników Banditów w wersji S po 2000 roku kiedy wprowadzili soczewki. Nowy model juz został pozbawiony soczewek. Coś musiało jednak być nie halo
Co do sejka to zostaje przy seryjnych ślepiach. Ewentualnie jakieś wypimpusiane zaróweczki sobie kupie
Pozdrawiam. |
_________________ Prędkość poszerza uśmiech, czysta fizyka
|
|
|
|
|
|