FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanie kwestii prawnej
Autor Wiadomość
BuBu 
Bywalec

Wysłany: 31-03-2011, 20:11   pytanie kwestii prawnej
   Bolid: sej

a wiec zeby zaczac od poczatku to mieszkam obecnie w Rybniku w akademiku gdzie studiuje dziennie i feralnego dnia 4 pazdziernika kiedy mielismy na akademiku impreze integracyjna dwóch kretynow z pobliskich blokow postanowilo sie zabawic i porysowali wiekszosc aut stojacych przed akademikiem wlacznie z moim...

Akurat mnie oberwalo sie najmniej poniewaz mam jedno kreche na calej lewej stronie od poczatku do konca plus jedna kreche na masce... niestety inni szczescia jak ja nie mieli i maja wszystko porysowane (drzwi, błotniki, dach itp) plus urwane lusterka i inne szczegóły...

nie wiem jakim cudem ale odzyskalem wiare w policje poniewaz sprawcy tego czynu zostali zlapani i toczy sie wobec nim sprawa... 22 marca byla rozprawa (zostalismy poinformowani wczesniej listownie) na ktorej nasza obecnosc nie byla obowiazkowa natomiast pare 2 dni temu przyszedl mi list z sadu ze 6 kwietnia my wszyscy mamy sie wstawic do sadu w charakterze pokrzywdzonych... obecnosc obowiazkowa...

i tu moje pytanie... czego mozemy sie spodziewac na tej rozprawie? czy mamy jakiekolwiek szanse na odszkodowanie? prosze o odpowiedz bo chce wiedziec czego mam sie spodziewac z gory dzieki

automaniak126 
Nałogowiec

Wysłany: 31-03-2011, 20:22   
   Bolid: Seicento

skoro winni złapani i jesteście wzywani obowiązkowo to odszkodowanie na 99% macie pewne. Pewnie sąd będzie właśnie decydował o wysokości odszkodowania i czy sie godzicie na to czy nie.. swoją drogą za takie coś to powinni z nich wyciągnąc tyle kasy żeby do końca życia już bliżniemu krzywdy nie wyrządzili...i autkom oczywiście też:)

BuBu 
Bywalec

Wysłany: 31-03-2011, 20:25   

no wiesz powiedzieli ze zrobili to bo nie lubia studentow :-? tylko w jaki sposob oni taka kase wykombinuja? jeden z nich pracuje to wiem na bank a drugi to nie wiem bo nie ma go na facebook'u :-P bo jak maja mi wyplacac to odszkodowanie przez najblizsze 10 lat to juz wole zeby kazdy z nich dostal bo 50 biczów na moich oczach :P

cedric 
Nałogowiec

Wysłany: 31-03-2011, 20:36   
   Bolid: Punto 1.1 1999 r. SOLE

automaniak126 napisał/a:
to odszkodowanie na 99% macie pewne.

na 99% pewne zasądzenie - z egzekucją może być różnie....
znając życie to jakieś dzieciaki w sensie niedorozwoju umysłowego :)) albo penerstwo bez żadnego źródła dochodu więc życzę powodzenia w odzyskaniu pieniędzy......

BuBu 
Bywalec

Wysłany: 31-03-2011, 20:38   

to sa juz "dorosli" ludzie i jak napisalem jeden pracuje a z drugim nie wiem co ale mysle ze tez

automaniak126 
Nałogowiec

Wysłany: 31-03-2011, 20:38   
   Bolid: Seicento

BuBu napisał/a:
no wiesz powiedzieli ze zrobili to bo nie lubia studentow :-? tylko w jaki sposob oni taka kase wykombinuja? jeden z nich pracuje to wiem na bank a drugi to nie wiem bo nie ma go na facebook'u :-P bo jak maja mi wyplacac to odszkodowanie przez najblizsze 10 lat to juz wole zeby kazdy z nich dostal bo 50 biczów na moich oczach :P

jeśli pracuję albo mają jakieś inne dochody itp i oczywiście są pełnoletni to ściągną z nich kasę, jeśli nie pracują a są pełnoletni i nie mają dochody to ich po prostu wsadzą na miesiąc lub na dwa

NSKK2 
Antypirat drogowy

Wysłany: 05-04-2011, 18:49   
   Bolid: Seicento 0.9 1999r.+Merida Kalahari 510

Niestety ale w tym systemie jaki panuje w tym państwie...masz przerąbane.

Odpowiedz do tematu