|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
swap/ porada |
Autor |
Wiadomość |
tkradar
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-04-2014, 21:31 swap/ porada
Bolid: Seicento |
|
|
Witam!
Mam na imię Radek.
Jestem nowy na forum, proszę więc o wyrozumiałość.
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem seicento z 2000 roku. Samochodzik jak dla mnie w sam raz. Jest to wersja van która została przerobiona na osobówkę.
A teraz do rzeczy:
Wszystko było pięknie i ładnie. Jednak któregoś pięknego dnia zaświeciła mi kontrolka oleju. Następnego dnia sprawdzam olej, brak. Zaglądam pod auto zero wycieków. Zrobiłem dolewkę. Sytuacja jednak się powtarza. Nie przejadę nawet 1000km i dolewam dość sporo.
Mechanik mówi, że silnik jest w stanie agonalnym, ratuje go generalka.
Więc mam pytanie, pytania:
Moja wersja silnikowa 1.1 spi. Wiadomo, najlepiej na taki sam wymienić gdyby się człowiek zdecydował. Ceny są dość zróżnicowane.
A biorąc pod uwagę np wymianę silnika na 1.2.
To czy jeśli będę miał możliwość kupna golasa to muszę dużo dołożyć?
Co z pompą paliwa, komputerem, skrzynią.
Czy np lepiej by było kupić np sienę w całości (mam taką możliwość) i przełożyć silnik, skrzynię itd.
Sporo się o tym naczytałem i sam nie wiem co mam myśleć. Dlatego proszę o pomoc.
Dziękuję wszystkim za ewentualne odpowiedzi.
Pozdrawiam |
_________________ Radar |
|
|
|
|
PIXAR
spamer team CentoPomorze
Pomógł: 67 razy Wiek: 31 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 1795 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 20-04-2014, 10:11 Re: swap/ porada
Bolid: Seicento 1242 |
|
|
tkradar napisał/a: |
Sporo się o tym naczytałem i sam nie wiem co mam myśleć. Dlatego proszę o pomoc.
|
Regulaminu na pewno nie
Przedstaw się.
Wszystko jest na forum ,każde Twoje pytanie ma odpowiedź w tym dziale w tym temacie.
tkradar napisał/a: | Wiadomo, najlepiej na taki sam wymienić gdyby się człowiek zdecydował. Ceny są dość zróżnicowane.
A biorąc pod uwagę np wymianę silnika na 1.2.
To czy jeśli będę miał możliwość kupna golasa to muszę dużo dołożyć?
Co z pompą paliwa, komputerem, skrzynią.
Czy np lepiej by było kupić np sienę w całości (mam taką możliwość) i przełożyć silnik, skrzynię itd.
|
Zależy jakie 1.2 ? 8V, 16V, 60KM, 73KM, 86KM ? Większość osprzętu i tak zostaje, łącznie ze skrzynią. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|