Siłowniki do klapy bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
Tomaszorek
nówka sztuka ;)
|
|
|
|
 |
Znakomity
Nałogowiec
|
Wysłany: 25-08-2008, 13:46
Bolid: Był 1.1 SPI |
|
|
Nie ma lewych i prawych-oba są identyczne i pasują do każdego SC jak CC a wszystkie te aukcje to ten sam produkt z Krosna. Pewnie oryginały też były w z Krosna ale tego nie jestem pewien.
Możesz śmiało kupować te z allegro
Tylko tak jak napisano w jednej aukcji-kup odrazu dwie sztuki bo kwota niewielka a jeden nowy pewnie nie da rady podnosić klapy. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
Tomaszorek
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 25-08-2008, 13:56
Bolid: Seicento SX |
|
|
Racja, kupię od razu dwie sztuczki. Już mi klapa nie spadnie na głowę. Co do wymiany, to jeśli się nie mylę to tylko kwestia odkręcenia kluczem z obu stron siłownika? |
_________________ Jestem początkujący. Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Znakomity
Nałogowiec
|
Wysłany: 25-08-2008, 14:33
Bolid: Był 1.1 SPI |
|
|
Tomaszorek napisał/a: | Co do wymiany, to jeśli się nie mylę to tylko kwestia odkręcenia kluczem z obu stron siłownika? |
Nie jestem pewien a nie chce mi się iść do samochodu i sprawdzać ale tam chyba nie trzeba nic odkręcac tylko są takie "zawleczki" które trzeba odciągnąć lub wcisnąć i siłownik zeskoczy z tej kulki |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. |
|
|
|
 |
Tomaszorek
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 25-08-2008, 14:51
Bolid: Seicento SX |
|
|
Dobrze, spróbujemy jak przyjdą siłowniki. Napisze czy się nie połamałem przy tej czynności.
[ Dodano: 15-09-2008, 22:50 ]
Siłowniki zamontowane i działają tak jak powinny. Dziękuję wszystkim za pomoc. Już mi klapa nie spadnie na głowę.
[ Dodano: 15-09-2008, 22:52 ]
Temat można zamknąć, dziękuję. |
_________________ Jestem początkujący. Proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
H@des
Nałogowiec
Wiek: 41 Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 138 Skąd: Leboszowice
|
Wysłany: 18-04-2009, 19:25
Bolid: Fiat Seicento |
|
|
Witam. W tamtym roku kupiłem na giełdzie w GL taki siłownik
http://moto.allegro.pl/it...k_promocja.html
dzisiaj zabralem sie do montażu wszystko poszło dobrze tylko silownik nie chce otworzyc klapy
Siłownik mam w tylnym dolnym boczku na wysokości siedziska kanapy linka naciągnięta (w zbrojeniu takim jak linki byly w fiacie 125p) tylko siłownik ma problem zeby otworzyc zamek ma ktoś jakąś rade co moze z nim byc nie tak? Czy jest on za słaby w instrukcji pisze ze uciag 3 kg i skok linki 3cm. Za 6 dni borki a auto rozebrane. Tylko nie dam rady zamontowac nigdzie indziej ze wzgledu ze cały srodek mam w alcantrze i szkoda mi go teraz zrywac
Moze cos poradzicie
Za pomoc wielkie dzieki |
_________________ Wszystko co daje adrenaline - niekoniecznie legalne
 |
|
|
|
 |
roswell89
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-10-2019, 22:37
Bolid: Clio |
|
|
Odświeżę temat, ale mam pilne pytanie
Czy do wymiany tych siłowników klapy bagażnika są potrzebne jakieś narzędzia?
Muszę jechać jutro je zmienić i pytanie czy coś mi do tego będzie potrzebne?
Nie mam dostępu do tego auta, a Dziewczynę szkoda pytać |
|
|
|
 |
brutal123
Nałogowiec
Wiek: 42 Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 103 Skąd: Wieruszów
|
Wysłany: 08-10-2019, 16:00
Bolid: cc sporting |
|