FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przebieg SC O_o
Autor Wiadomość
Perm 
Bywalec

Wysłany: 30-05-2016, 14:31   Przebieg SC O_o
   Bolid: Seicento 1.1SPI Sporting

Cześć.
Mam pytanie, bo w cepicu wbiłem dane swojego SC który ma rzekomo przebieg na liczniku 125tys km.
Przebieg spisany rok temu (jeszcze go nie miałem, mam go od miesiąca góra dwóch) według CEPIC to: 128 214km
Co dziwne i mnie zaczyna straszyć to to że przebieg spisany dwa lata temu jak zaczeli spisywać liczniki to przebieg jest: 131 400km.
To trochę dziwne że SC zamiast 10tys km przybrać na wadzę to gdzieś zgubiło O_o
Tyle że po kiego grzyba cofać o te 10tys km, jedyne co mi się wydaje to taka sytuacja że licznik był wymieniany i tyle
Dziwna sytuacja, mam tylko nadzieję że nikt niczego nie dopatrzy i nie będę miał żadnych przykrości z tego tytułu (moja wina to nie jest, bo umowę mam z 2016r więc auto przedemną mógł przekręcić każdy)
SS z raportu:

iNteNse 
Nałogowiec

Wysłany: 06-06-2016, 10:42   
   Bolid: White lover

Kupujesz przebieg, czy stan techniczny samochodu? Odpowiedz sobie na proste pytanie, jeżeli ci tak ten przebieg przeszkadza kup licznik z wyższym przebiegiem i sprawa po problemie. 3/4 aut w polsce z DE czy innego kraju ma kręcony licznik i jest to tylko i wyłącznie wina Polaków.

All bad things must come to an end..

Perm 
Bywalec

Wysłany: 12-06-2016, 21:19   
   Bolid: Seicento 1.1SPI Sporting

Niee, nie kupuje po przebiegu :P
To moje pierwsze wozidełko i chciałem się tylko upewnić że mi go nie zabiorą bo pojadę na przegląd i ktoś będzie mnie posądzał o cofanie licznika itd.

W Polsce to jak kupować auto to się nie da, dziwne że auta z 1990-2000 mają po 160tyś przebiegu, gdzie auta z 2008r mają tyle samo.

Niestety janusze biznesu cofają i cofać będą. Tyle że w większości przypadków przebieg nie ma przełożenia na stan pojazdu jak np. w moim przypadku.

Jednak najgorsze jest wyprowadzanie auta po zabiegach janusza który stosował w każdym calu auta fuszerkę "byle było"... A potem niech nabywca się martwi :) rozumiem że ma to sens w starszych pojazdach, ale żeby w nowych autach odwalać fuszerki to już nie bardzo

Odpowiedz do tematu