| Problem z zasilaniem wzmacniacza | 

| Autor | Wiadomość | 

| BSiara   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 14-06-2010, 19:57   Problem z zasilaniem wzmacniacza Bolid: Fiat Seicento
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Mam taki problem - podłączyłem wzmacniacz i nie ma na nim zasilania. Wszystko jest napewno podpięte ok, wcześniej miałem już go podłączonego. Jest jeszcze taki dziwny efekt, że jak włączam radio, to po ok 1 sekundzie samo się wyłącza i żeby ponownie go uruchomić to trzeba przytrzymać przycisk reset. Spotkał się ktoś z czymś takim? Dzięki za pomoc
 |  
				| _________________ 1.2 8v - prawie seria
   |  | 

|   |  | 

|  | 

| murad   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 14-06-2010, 20:20 Bolid: Seicento
 | 
 |  
               | 
 |  
               | a masę masz dobrze podłączoną? u mnie wzmacniacz nie chcial się włączyć, dopiero zdarcie lakieru spod śruby do której podłączyłem kabel masowy pomogło pozdrawiam
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| RazeR   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 14-06-2010, 20:29 Bolid: Waryjot 0.9
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Opcji jest dużo: - należy sprawdzić przewód remote od radia czy czasami nie jest przerwany
 - masę wzmacniacza tak jak wspomniał kolega murad,
 - sam wzmacniacz, powinieneś mieć na nim dwie diody power i protect sprawdź która się świeci

Najprościej jest sprawdzić czy w ogóle na przewodach jest napięcie aby wykluczyć uszkodzenie wzmacniacza
 |  
				| _________________ (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)

|  | 

|   |  | 

|  | 

| BSiara   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 15-06-2010, 18:56 Bolid: Fiat Seicento
 | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | murad napisał/a: |  	  | a masę masz dobrze podłączoną? u mnie wzmacniacz nie chcial się włączyć, dopiero zdarcie lakieru spod śruby do której podłączyłem kabel masowy pomogło pozdrawiam
 | 

Miałeś racje, chodziło o mase. Wcześniej miałem ją podpiętą w innym miejscu, teraz okazało się, że był lakier w nowym, zmieniłem i jest ok.
 Dzięki Panowie za pomoc!
 |  
				| _________________ 1.2 8v - prawie seria
   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |