| JBL GTo 1002D czy JL Audio TMA T10S4P | 

| Autor | Wiadomość | 

| RazeR   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 28-08-2009, 19:30   JBL GTo 1002D czy JL Audio TMA T10S4P Bolid: Waryjot 0.9
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam. Od pewnego czasu planuję zabudowę bagażnika w SC. Zestaw przedni już wykonałem ( Helix DB 62.1 ) a teraz nadeszła pora na bagażnik. Otóż w tej zabudowie stawiam raczej na jakość niż na to aby wszyscy inni się za mną oglądali - to nie dla mnie. Pytając ludzi na różnych forach polecili mi dwa głośniki ( do wydania 300 zł ) 
 JBL GTo 1002D ( 250 RMS )
 i
 JL Audio TMA T10S4P ( 150 RMS )

Jak każdy wie w SC a dokładniej w bagażniku jest mało miejsca więc planuje skrzynie zamkniętą.

Sprzęt:
 Sterownie : DEH6300
 Przód : Helix 62.1 ( Mutant NW280SP )
 Sub : ........ ( Mutant NW480SP )

Jeśli wyżej wymienione głośniki nie są warte swojej ceny proszę o propozycje głośnika 25cm do zamkniętej do 300 zł do max 200 RMS
 |  
				| _________________ (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)

|  | 

|   |  | 

|  | 

| ulmi   Centomania Podkarpacie
 Przyjaciel

| 

|  Wysłany: 30-08-2009, 10:24 Bolid: seicento 1,1 MPI
 | 
 |  
               | 
 |  
               | RazeR,  ja Ci powie, że już zbieram na skrzyneczke z głośnikiem JBL GTO 1002D bo tez wiele dobrego słyszałem o tym glosniczku i o tej firmie 
 PS juz mam w półeczce JBL GTO 937

teraz mam 20cm ALPHARD-a z bass reflex-em
   |  
				| _________________ BORKI 2010 # 105
 A STATE OF TRANCE with ARMIN VAN BUUREN

|  | 

|   |  | 

|  | 

| RazeR   Nałogowiec

| 

|  Wysłany: 30-08-2009, 12:45 Bolid: Waryjot 0.9
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Tylko nie wiem jak z szybkością i dynamiką tego głośnika. Teraz do kolejki dołączył:
 Rockford Fosgate R1S410 - szybki dynamiczny i podobno ma małe zapotrzebowanie na prąd co w moim wypadku bardzo dobrze by pasowało.

Chociaż z drugiej strony ten JBL ma dwie cewki co mnie w pewnym stopniu urządza, ponieważ piec działa stabilnie przy 2 Ohm

Powtórzę pytanie czy ten głośnik jest szybki dynamiczny???
 |  
				| _________________ (...)Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)

|  | 

|   |  | 

|  | 

| leonsr60   Bywalec

| 

|  Wysłany: 01-09-2009, 18:02 Bolid: seicento sporting
 | 
 |  
               | 
 |  
               | kolega ma tego JBL w BMW pod piecem clariona i jak na ten sedan gra to całkiem przyjemnie, schodzi nisko ale wiadomo  Rockford Fosgate R1S410  podejrzewam ze go bije na głowe jezeli chodzi o jakosc. Sam mam zamiar inwestowac w nestepny glosnik tej firmy   |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |