CB Radio a kraje Europy |
Autor |
Wiadomość |
Kooboosh
Nałogowiec t-jet

Pomógł: 21 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Posty: 324 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 01-04-2009, 09:06 CB Radio a kraje Europy
Bolid: Seicento 1.4t |
|
|
Lada moment wybieram się w traskę przez Czechy do Austrii, potem do Niemiec. I moje pytanie: jakie są tam przepisy odnośnie CB???
Bo czytałem (możliwe, że na tym forum), że w Czechach nie można jeździć z anteną długą?? Czy jakoś tak.... Teraz nie mogę tego znaleźć
Czy można swobodnie używać CB, czy mają do tego inne podejście niż w naszym kraju??
Czy jeśli można to też na 19tym?? |
|
 |
arczi137
Bywalec

Pomógł: 6 razy Wiek: 43 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 60 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 01-04-2009, 11:03
Bolid: Sej VAN 900 (OMEGA - MV6 3000cm3 i 211KM) |
|
|
nie wiem jak z antena w czechach ale np w niemczech radia chodza w 5 (piatkach) a nie w zerach jak u nas co jeszcze wołaja na innych kanałach tzn 19 tylko polska
co jeszcze na 19 w AM i w Zerach pogadasz z polakami
musisz miec radio z przełacznikiem zera piatki i AM i FM - albo jakiś multistandard jak w alanach np 48+ to ma na 100% |
|
|
|
 |
banan_wlkp
Chiquita Banana :)

Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 30 Gru 2006 Posty: 451 Skąd: Konin / Bydgoszcz
|
Wysłany: 01-04-2009, 12:22
Bolid: Fiat Seicento FUN (899cm3) / VW Bora 1.9 TDI |
|
|
ja jezdzilem z AT71 po czechach i Austrii i powiem CI ze sie praktycznie w ogole nie przydaje... ew jak jakiegos polaka spotkasz do pogadania... a tak nie oplaca sie zabierac... |
 |
|
|
|
 |
KRISS
Nałogowiec

Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 16 Lip 2007 Posty: 497 Skąd: BORKI
|
Wysłany: 01-04-2009, 13:01
Bolid: SC |
|
|
banan_wlkp napisał/a: | a tak nie oplaca sie zabierac... |
Nie prawda bardzo sie przydaje nie wiem gdzie Ty jeździłeś ale ja kilka razy w ciagu roku jestem i zawsze sie mi przydaje . Ja jeżdżę busem a Czesi sa bardzo rygorystyczni . Np jak na autrostradzie na parkingu ustawia "kombajn" to juz od granicy słyszysz i wybirasz inna trase. Ogólnie to na 28 kanale . |
_________________ KRIS
ALPINE ,DLS ,Audio System, JBL ,Stinger, Dietz

|
|
|
|
 |
|