FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
elektryczne szyby -zacinanie
Autor Wiadomość
Złoty90 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 16-07-2012, 20:57   elektryczne szyby -zacinanie
   Bolid: Seicento

Witam mam sejka z 98 roku wersja sx z elektrycznymi szybami i mam problem z szybą od pasażera, otworzyć się otworzy, ale nie ma siły podnieść i dociągnąć szyby , trzeba pukać ruszać żeby weszła i trochę jej pomóc by się ułożyła,ma opór .po rozłożeniu całych boczków , po nasmarowanej suwnicy na której chodzi szyba silikonem , szyba pochodziła trochę i objaw powrócił jak wszystko skręciłem . mam pytanie czy ktoś rozwiązał ten problem, może trzeba coś dokręcić coś luzuje się przez nasze drogi., byłem z tym już u trzech mechaników dwóch nie chciało się tego podjąć wcale , jeden rozkręcił i powiedział że szyba jest wypaczona :D i się blokuje ,jak był nowy wszystko chodziło ładnie , wypaczyła się w trakcie użytkowania auta? od kierowcy chodzi idealnie pozdrawiam i dzięki za pomoc Złoty90.

camoluigi 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 17-07-2012, 20:58   
   Bolid: Fiat Seicento S 1.1 SPI 2000

Może to nie ten problem, ale mi się np. szyba blokowała przez luźną uszczelkę - tą dolną.

Paweł1984 
spamer team
Jasper84

Wysłany: 18-07-2012, 02:39   
   Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance

Ustaw dokładnie prowadnice szyby dokręć,przetestuj i nasmaruj, również silniczek napędu.
Ps. smarem, nie wd, czy wynalazkami.

gangusek 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 22-10-2012, 09:10   przełącznik
   Bolid: saicento 1.1

u mnie było na odwrót do góry ładnie chodziła, a do dołu najpierw skokami a później wcale. okazało się że to przełącznik (nowy 45 pln) . proponuje zrobić testa na krótko :
Potrzebne dwa kabelki , trzeba zdjąć przełącznik ten obok radia tam są 4 kable. 2 idą do szyby a 2 to + i - . trzeba zewrzeć '+' z jednym idącym do szyby a '-' z drugim (szyba powinna iść do góry albo w dół) a potem na odwrót. po takim teście mamy pewność czy przełącznik jest dobry czy zły.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu