elektryczne szyby -zacinanie |
Autor |
Wiadomość |
Złoty90
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 16-07-2012, 20:57 elektryczne szyby -zacinanie
Bolid: Seicento |
|
|
Witam mam sejka z 98 roku wersja sx z elektrycznymi szybami i mam problem z szybą od pasażera, otworzyć się otworzy, ale nie ma siły podnieść i dociągnąć szyby , trzeba pukać ruszać żeby weszła i trochę jej pomóc by się ułożyła,ma opór .po rozłożeniu całych boczków , po nasmarowanej suwnicy na której chodzi szyba silikonem , szyba pochodziła trochę i objaw powrócił jak wszystko skręciłem . mam pytanie czy ktoś rozwiązał ten problem, może trzeba coś dokręcić coś luzuje się przez nasze drogi., byłem z tym już u trzech mechaników dwóch nie chciało się tego podjąć wcale , jeden rozkręcił i powiedział że szyba jest wypaczona i się blokuje ,jak był nowy wszystko chodziło ładnie , wypaczyła się w trakcie użytkowania auta? od kierowcy chodzi idealnie pozdrawiam i dzięki za pomoc Złoty90. |
|
|
|
 |
camoluigi
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 17-07-2012, 20:58
Bolid: Fiat Seicento S 1.1 SPI 2000 |
|
|
Może to nie ten problem, ale mi się np. szyba blokowała przez luźną uszczelkę - tą dolną. |
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 18-07-2012, 02:39
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
Ustaw dokładnie prowadnice szyby dokręć,przetestuj i nasmaruj, również silniczek napędu.
Ps. smarem, nie wd, czy wynalazkami. |
|
|
|
 |
gangusek
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 22-10-2012, 09:10 przełącznik
Bolid: saicento 1.1 |
|
|
u mnie było na odwrót do góry ładnie chodziła, a do dołu najpierw skokami a później wcale. okazało się że to przełącznik (nowy 45 pln) . proponuje zrobić testa na krótko :
Potrzebne dwa kabelki , trzeba zdjąć przełącznik ten obok radia tam są 4 kable. 2 idą do szyby a 2 to + i - . trzeba zewrzeć '+' z jednym idącym do szyby a '-' z drugim (szyba powinna iść do góry albo w dół) a potem na odwrót. po takim teście mamy pewność czy przełącznik jest dobry czy zły.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|