|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Gdzie kupię kostki do kierunkowskazów przód ? |
Autor |
Wiadomość |
grapess
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-10-2024, 17:17 Gdzie kupię kostki do kierunkowskazów przód ?
Bolid: seicento |
|
|
Cześć,
Próbuję doprowadzić do porządku seicento córki.
Problem jest z oświetleniem ogólnie. Zaczęło się od przepalonej żarówki.
Przy wymianie okazało się, że gumowe osłony są sparciałe, kupiłem nowe.
teraz problem jest z prawym kierunkowskazem, nie działa zaśniedziałe styki w kostce.
Widzę też że silnik z prawej lampy cały czas pracuje więc pewnie coś jest z koszykiem, ktory trzyma silnik. Nie rozkręcałem jeszcze. Pewnie takich problemów będzie jeszcze więcej więc
najchętniej kupiłbym nowe kierunkowskazy, klosze lampy i kostki do podłączenie.
Stąd moje pytanie, Gdzie dostanę NOWĄ kostkę do podłączenia przedniego kierunkowskazu?
Inne elementy jakoś znajduję ale tego maleństwa nie mogę znaleźć |
|
|
|
|
jedrzejmodelski
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Lip 2019 Posty: 34 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 04-11-2024, 16:57
Bolid: Fiat CC |
|
|
Wystarczy kupić same korektorki do zaciśnięcia na kablach, plastikowa kostka może zostać.
Jak nie znajdziesz takich jak były oryginalnie możesz użyć typowych 6.3 dostępnych w każdym sklepie motoryzacyjnym i elektronicznym. Musisz tylko przyciąć tylną cześć aby zapięła się zapadka w kostce.
Sprawdź czy kabel nie jest zaśniedziały w środku, jeśli po obraniu dalej będzie czarne lub zielone wymień do miejsca gdzie będzie czysta miedź. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|