SYKACZE! pomocy... |
Autor |
Wiadomo¶æ |
sanyo92
Na³ogowiec

|
Wys³any: 19-03-2011, 16:36 SYKACZE! pomocy...
Bolid: Seicento 1998/99r sx :) |
|
|
Witam! mam ma³y problem z zamontowaniem sykaczy tak zw. piszcza³ki czyli takie ma³e g³o¶niczki sopranowe.... nie wiem bardzo gdzie je mam pod³±czyæ by dobrze chodzi³y pod przednie g³o¶niki? czy prosto pod radio.... lecz przednie g³o¶niki s± trochê przyciszone poniewa¿ z ty³u graja mi 69 magnaty... i mam tak ustawione ¿e one s± g³o¶niejsze od tych przednich .... POMOCY nie znam siê bardzo na tym i dlatego piszê posta:) proszê o rozs±dn± odp:) POZDAWIAM |
|
|
|
 |
automaniak126
Na³ogowiec

Pomóg³: 25 razy Do³±czy³: 29 Sty 2011 Posty: 285 Sk±d: z rodziny Fiata
|
Wys³any: 19-03-2011, 19:35
Bolid: Seicento |
|
|
gwizdki przewa¿nie montuje siêdo g³o¶ników niskotonowych- tak podobno siê montuje g³o¶niki samochodowe- tak gdzie¶ czyta³em.
TEKST Z NETA:
Gwizdki podpina sie pod basy i z basow wyprowadza przewody do koncowki mocy w radiu. Pod warunkiem ze te basy to glosniki nisko-srednio tonowe, a nie dwu, czy trzy drozne.
normlanie gwizdki powinny byc podlaczone do zwortnicy razem z midbassami z drzwi. |
_________________ Kupujesz auto, ale nie do koñca ogarniasz temat? Chêtnie pomogê w mojej okolicy. Mogê dojechaæ. Info na pw. |
|
|
|
 |
RazeR
Na³ogowiec

Pomóg³: 41 razy Wiek: 36 Do³±czy³: 11 Mar 2008 Posty: 882 Sk±d: Gorzkowice
|
Wys³any: 20-03-2011, 00:22
Bolid: Waryjot 0.9 |
|
|
Pod³±cz TW* najpierw pod g³o¶niki z przodu i sprawd¼ jak graj± nastêpnie pod³±cz pod g³o¶niki z ty³u i to samo
Najprawdopodobniej lepiej bêd± gra³y pod³±czone do przodu. Nie bêd± tak ostrzyæ i dawaæ po uszach
TW*(Tweeter-y, g³o¶niki wysokotonowe ) |
_________________ (...)Bóg da³ cz³owiekowi nogi, a da³ po to ¿eby móg³ doj¶æ tam, gdzie na glebie nie wjedzie.(...)
|
|
|
|
 |
systemmo
nówka sztuka ;)
Do³±czy³: 30 Cze 2009 Posty: 9 Sk±d: Otwock
|
Wys³any: 21-03-2011, 16:06
Bolid: Seicento S 1.1 |
|
|
wywal glosniki wysokie z przodu i w miejsce ich wsadz gwizdki po co dublowaæ pasmo za du¿o g³o¶ników pod radiem te¿ nie dobrze bo nie bedzie mia³o si³y graæ, zrób tak ¿eby mieæ ka¿de pasmo przenoszenia, jak masz 69 magnat to pewnie dwudro¿ne czy 3drozne wiec montuj same gwizdki z przodu i skrzynke do bagaznika ale podpinaj pod wzmak |
|
|
|
 |
kamistrz3
nówka sztuka ;)
|
Wys³any: 24-03-2011, 20:42
Bolid: seicento 1.1 kat SPI |
|
|
Te gwizdki nie s± Ci potrzebne ( te magnaty najpewniej s± 3-dro¿ne, maj± je wbudowane).
Je¶li koniecznie chcesz je mieæ z przodu gwizdki to kup g³o¶niki 100 mm
mindbasowe+tweetery i : Du¿e wsad¼ w miejsce seryjnych a ma³e wsad¼ w przedni s³upek
(ja mam w ¶rodkowym tu¿ za uchem ). Nie wiem tylko czy radio to wszystko poci±gnie.
A je¶li chcesz mieæ dobr± jako¶æ dzwiêku to pomiêdzy niskotonowe a gwizdki wsad¼ zwrotnicê
( odcina sygna³ tak, aby w gwizdku nie by³o zak³óceñ sygna³em dla du¿ego g³o¶nika i na odwrót. |
|
|
|
 |
|