dym z okolicy pokrywy zaworów |
Autor |
Wiadomość |
marcinekwld
Nałogowiec
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 138 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 05-12-2011, 12:05 dym z okolicy pokrywy zaworów
Bolid: seicento 900 |
|
|
witam mam problem. otoz niedawno wymieniłem uszczelke pod pokrywa zaworow gdzyz juz byla w złym stanie.Po miesiacu zauwazylem ze po przejechaniu kilkunastu kilometrow wydobywa sie lekki dym z okolic wlasnie tej uszczelki.Kazalem rowniez sprawdzic plyny i sa ok chociaz plyn chlodzacy ma leko ciemna barwe a nie wiem kiedy był wymieniany bo auto mam od miesiaca.Jak myslicie co zrobic?moze wymienic plyn? |
_________________ Cała Polska zna nasz kibicowski świat, cała Polska wie jak Kolejorz bawi się! |
|
|
|
 |
shebo [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2011, 12:42
|
|
|
Silnik nie jest lekko mokry od oleju? Może przy wymianie olej skapnął na silnik i teraz olej się po prostu wypala. |
|
|
|
 |
gandw
Nałogowiec

Pomógł: 67 razy Wiek: 35 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 366 Skąd: SBI
|
Wysłany: 05-12-2011, 13:53
Bolid: Seicento 1.1MPI Brush, Scenic II 1.9DCI |
|
|
Albo uszczelka znów cieknie i to olej tak paruje. Po kupnie auta wymienia się wszystkie płyny chyba że masz udokumentowane wcześniejsze wymiany. Skąd wiesz czy Ci nie zamarznie płyn chłodniczy w zimie? |
|
 |
marcinekwld
Nałogowiec
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 138 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 05-12-2011, 16:54
Bolid: seicento 900 |
|
|
Bylem w warsztacie i mowił ze plyny sa ok i moge nawet na nich cała zime przejechac. Wiec nie wiem czy wymienic sam ten plyn chlodzacy czy nie bo barwa jest nie pokojaca |
_________________ Cała Polska zna nasz kibicowski świat, cała Polska wie jak Kolejorz bawi się! |
|
|
|
 |
|