Osłona pod silnik |
Autor |
Wiadomość |
DJSebol
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 10-08-2011, 22:36 Osłona pod silnik
Bolid: Arancio Calipso 900 ;DD |
|
|
Nie wiedziałem dokładnie gdzie wcisnąć temat więc dałem do Hyde.
Czym się różni i co może zakrywać/odkrywać te osłony ? Która może lepiej się nadawać ?
http://allegro.pl/oslona-...1763339069.html
http://allegro.pl/oslona-...1714098042.html
Szukałem na forum ale ku memu zdziwieniu nie miał jeszcze nikt takiego peoblemu |
_________________ "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
Torrence
Nałogowiec
|
Wysłany: 11-08-2011, 09:40
Bolid: ?koda Fabia |
|
|
O ile dobrze pamiętam to ta druga osłona znajduje się pod paskiem alternatora. Zaraz od nadkola pasażera w tym rogu. Jeśli nie pomyliłem kształtów to będzie to
Ale tak nawiasem mówiąc to powinieneś chyba mieć tą drugą osłonę założoną. |
|
|
|
|
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz
|
Wysłany: 11-08-2011, 09:43
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
DJSebol napisał/a: | Szukałem na forum ale ku memu zdziwieniu nie miał jeszcze nikt takiego peoblemu |
było było..
sam kiedyś pytałem o takie osłony, ale trzeba by było odkopać posty z przed prawie 2 lat
http://www.seicento.pl/vi...hlight=os%B3ona
leży u mnie w garazu taka osona, tylko troche inna od tej która pokazałeś w pierwszym linku (jakoś nigdy nie mam czasu jej założyć )
Więc - ta większa jest do 1.1 (chyba SPI, bo moją do MPI inną kupiłem, choć w sumie te silniki pod spodem chyba nie za bardzo się różnią). Bardzo duzo osłania, prawie przestrzeń od zderzaka do lewego i prawgo koła. Gdzieś tam pewnie powinny być jakieś dziury czy przerwy na kolektor. nie wiem czy do plecionki dostaje - chyba nie, taka długa nie jest.
Ta druga - krótsza.. z reguły jest do 900, i wydaje mi się że jest to typowa osłona alternatora i paska alternatora. |
|
|
KINIA
Smerfetka
|
Wysłany: 11-08-2011, 13:02
Bolid: seicento 900 + LPG |
|
|
Podobna do tej piewszej mam zamontowana i zaslania prawie cala wolna przestrzen od spodu ta druga oslona to tak jak koledzy powiedzieli: jest to duzo mniejsza oslona i zaslania alternator i jego pasek.... i ta oslona zostala u mnie zdemontowana gdy byla zakladna ta wieksza. |
_________________ Pozdrawiam Kinia
|
|
|
|
|
DJSebol
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 11-08-2011, 20:40
Bolid: Arancio Calipso 900 ;DD |
|
|
Paker to w takim razie troszkę zleniuchowałem
Torrence zdziwiłem się również że żadnej osłony nie ma,
w takim razie bez dwóch zdań będę kupował tą większą Jeszcze porównam ceny/wykonanie żeby też nie kupić byle jaką
Wielkie dzięki za pomoc |
_________________ "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
|
|
|
Torrence
Nałogowiec
|
Wysłany: 11-08-2011, 22:36
Bolid: ?koda Fabia |
|
|
No ja miałem ją od nowości i raczej jej nikt nie dokupował. Czyli jak zwykle we fiacie dawali to co chcieli |
_________________ |
|
|
|
|
|