Jako że auto powoli zaczyna mi jechać będe się przymierzał do instalacji smt6 i będe próbował nie zepsuć tego co do tej pory udało mi się zrobić. Teraz takie pytanie, ma ktoś może instrukcję do smt6 i program? Ja zakupiłem sprzęt używany i niestety nic do tego nie dostałem. Wiem że kolega Wuniek podłanczał EcuMaster'a, a orientuje się ktoś czy to się tak samo podłancza?
Wszelkie informacje będą pomocne.
nie znam pin outu SMT6 ale wygladac to bedzie tak:
swinka SMT6 czy EcuMaster tylko koryguja sygnaly oszukujac kompa wiec idac ta droga gnal nalezy sie zastanowic czym by tu posterowac w silniku NA a konkretnie w seju/cc beda to zapewne sygnal z czujnika polozenia walu jego modyfikacja pozwoli na zabawe zaplonem zeby skorygowac dawke paliwa najlatwiej modyfikowac sygnal map sensora
czyli podlaczenie wyglada tak:
czujnik polozenia walu musimy zmasowac jeden kabel idzie na mase) i podac na wejscie swinki i potem ze swini 2 kable na kompa tam gdzie orginalnie byl podlaczony czujnik
z map sensorem jest o tyle latwiej ze masz tylko 1 kabel do przeciecia
podlaczajac pare kabelkow + zasilanie swini juz masz wszystko zeby sie pobawic dodatkowo mozna wpiac sie rownolegle pod czujniki temp cieczy powietrza zasysanego predkosciomierz itp
trzeba nadmienic ze ze swinkami nie jest tak rozowo jak by sie moglo wydawac a spowodowane jest to tym ze kompy fiata posiadaja tak zwana auto adaptacje to fajna zecz przy lekkich modach ale przy swince pojawia sie taki problem:
- swinka podlaczona ustawiona na 0 (bez zadnych korekcji) akumulator dopiero co podlaczony ECU jest zresetowane zaczyna zbierac dane autoadaptacja sie robi po staremu i zaczynasz stroic udaje ci sie ustawic jakies mapy korekcji i jestes szczesliwy zaplon przyspieszony o 5-10 stopni dawka paliwa zwiekszona o jakies 20% i jest slicznie
- i teraz gdzie sie schody zaczynaja pada ci akumulator albo odlaczasz kompa generalnie robisz reset kompa, i co sie teraz dzieje ?? komp jest zresetowany ale w swini leza mapy korekcji i komp zaczyna autoadaptacje na zmodyfikowanych sygnalach i tu pojawia sie lipa bo komp dazy do wyrownania parametrow jak dla seri co by normy eco byly ok
ja zanim skminilem co sie dzieje z autem niezle sie nawqrwialem bo ustawiasz mape potem sie cos rozjezdza korygujesz konczysz z zupelnie inna mapa potem reset i od nowa
ja na to znalazlem sposob taki reset kompa swinia na 0 zostawilem zeby przeszedl auto adaptacje (pojechalem do robo i wrucilem) dokonalem korekcji map zapisalem projekt i teraz kazdorazowa przy odlaczeniu kompa procedura jest taka : ustawic swinie na 0 pojezdzic i dopiero wgrac mape do swini
prawde mowiac moja swinia od pol roku jest ustawiona na 0 bo ciagle sie cos rozjezdzalo
resumujac jak sie ma sonde szerokopasmowa to zabawa jest przednia i mozna powalczyc ale bez AFRu nie widzisz czy mapy dzialaja jak trzeba a wtedy to tylko zabawa
ogulnie zeby sie lepiej bawic dobrze miec chipa do kompa z okrojonym softem co by sondy lambda nie czytal i potem bawil sie w drobne korekcje
PS. niechce mi sie bledow poprawiac bo pisze z "komórki"
I tutaj do poczytania: forum - jest tego sporo ale warto przeczytac ten topic caly tam jest wszystko wyjasnone co kupisz twoja sprawa za EM przemawia ze to polski produkt a support jest wzorowy i soft regularnie poprawianay, zreszta w tabelce wyzej widac co i jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum