FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik temp.
Autor Wiadomość
permik 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 06-05-2016, 14:26   Czujnik temp.
   Bolid: Seicento 1.1 Abarth

Cześć.
Ostatnio trochę powymieniałem i jest ok. Ale jedna rzecz ciągle mi doskwiera, brak wskaźnika temperatury.

Z tego co po wyglądzie znalazłem to mam silnik 1.1SPI czyli ten co ma dwa czujniki temperatury (chyba, tak mi ktoś z elki napisał) jeden od kontrolki a drugi od komputera.

Chciałbym wymienić ten jeden od kontrolki na inny od Alfy tylko pytanie mam gdzie się ten czujnik znajduje i czy dobrze myślę. Elektronikiem ogólnie jestem w jakimś stopniu :P

Chcę to wymienić aby zamontować wskaźniki z alfy 156. Ogólnie na 99% ten oryginalny z seicento nie bedzie wskazywał poprawnie przez to że ma inną rezystancję więc trzeba by z rezystorami pokombinować.
Może ktoś już przerabiał ew. dokładał gdzieś bezinwazyjnie czujnik tak aby później wedle życzenia nowego nabywcy można zrezygnować z przeróbki pozostawiając oryginalną elektrykę.

jędrek 
Nałogowiec

Wysłany: 06-05-2016, 20:01   Re: Czujnik temp.
   Bolid: seicento 899

permik napisał/a:
Chciałbym wymienić ten jeden od kontrolki na inny od Alfy tylko pytanie mam gdzie się ten czujnik znajduje i czy dobrze myślę.

Czujnik od kontrolki wkręcony jest w głowicę od góry z lewej strony jak patrzysz na silnik a czujnik od kompa jest na termostacie.

Odpowiedz do tematu