Czujnik temp. |
Autor |
Wiadomość |
permik
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-05-2016, 14:26 Czujnik temp.
Bolid: Seicento 1.1 Abarth |
|
|
Cześć.
Ostatnio trochę powymieniałem i jest ok. Ale jedna rzecz ciągle mi doskwiera, brak wskaźnika temperatury.
Z tego co po wyglądzie znalazłem to mam silnik 1.1SPI czyli ten co ma dwa czujniki temperatury (chyba, tak mi ktoś z elki napisał) jeden od kontrolki a drugi od komputera.
Chciałbym wymienić ten jeden od kontrolki na inny od Alfy tylko pytanie mam gdzie się ten czujnik znajduje i czy dobrze myślę. Elektronikiem ogólnie jestem w jakimś stopniu
Chcę to wymienić aby zamontować wskaźniki z alfy 156. Ogólnie na 99% ten oryginalny z seicento nie bedzie wskazywał poprawnie przez to że ma inną rezystancję więc trzeba by z rezystorami pokombinować.
Może ktoś już przerabiał ew. dokładał gdzieś bezinwazyjnie czujnik tak aby później wedle życzenia nowego nabywcy można zrezygnować z przeróbki pozostawiając oryginalną elektrykę. |
|
|
|
|
jędrek
Nałogowiec
|
Wysłany: 06-05-2016, 20:01 Re: Czujnik temp.
Bolid: seicento 899 |
|
|
permik napisał/a: | Chciałbym wymienić ten jeden od kontrolki na inny od Alfy tylko pytanie mam gdzie się ten czujnik znajduje i czy dobrze myślę. |
Czujnik od kontrolki wkręcony jest w głowicę od góry z lewej strony jak patrzysz na silnik a czujnik od kompa jest na termostacie. |
|
|
|
|
|