Czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
kriss90
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 02-02-2011, 19:45 Czy warto?
Bolid: Nismo 100NX |
|
|
Drodzy sejcento-maniacy Witam! i kieruję od razu do was takie pytanie:
Otóż szukam sobie autka pokroju CC sporting i znalazłem w swoim mieście SC sporting w cenie CC z tym że po stłuczce
Uderzone w tył, pas tylni zwichrowany, błotnik prawy najprawdopodobniej do wymiany bo jest jakims lepikiem zarzucony i mocno nierówny, drzwi się zamykają wpożądku, ale na progach z obu stron sa takie małe wgniotki.
I moje zapytanie do was brzmi czy opłaca się to reanimować? Autko byloby dla mnie, nie na handel, a i zdoloności jakotakie manualne posiadam aby większość przy autku zrobić samemu (wyłączając lakierowanie).
Czy błotnik- samo poszycie ciężko jest wymienić? Oraz czy pas tylni, włącznie z miejscem na koło zapasowe będzie problem przespawać? I na końcu czy te wgniotki mogą być dowodem na to że autko po uderzeniu w tył się "złamało"? Co sądzicie drodzy forumowicze? Proszę o porady.
Ps: Fotki wrzucę jutro bo jeszcze za krótko na forum jestem |
|
|
|
 |
Ania
stokrotka

|
Wysłany: 02-02-2011, 19:47
Bolid: Fiat |
|
|
I naprawdę masz 85 lat? |
_________________ Szukaj mnie...
 |
|
|
|
 |
kriss90
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 02-02-2011, 19:49
Bolid: Nismo 100NX |
|
|
heh sory to tak na szybko rejestracja była, ale to chyba nie istotne |
|
|
|
 |
MałaMi
z Doliny Muminków

Wiek: 34 Dołączyła: 17 Sty 2010 Posty: 388 Skąd: Kanzas / Złotno
|
Wysłany: 02-02-2011, 23:01 Re: Czy warto?
Bolid: (k)fiat Seicento |
|
|
kriss90 napisał/a: | znalazłem w swoim mieście SC sporting w cenie CC z tym że po stłuczce |
tzn w jakiej cenie?? |
_________________ Jak trudno być mną :padłem:
Nie depcz małych skrzydeł...
 |
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

Wiek: 31 Dołączył: 12 Lip 2010 Posty: 1131 Skąd: B-B/Székesfehérvár
|
Wysłany: 02-02-2011, 23:06
Bolid: Seicento Young |
|
|
kriss90 napisał/a: | Uderzone w tył, pas tylni zwichrowany, błotnik prawy najprawdopodobniej do wymiany bo jest jakims lepikiem zarzucony i mocno nierówny, drzwi się zamykają wpożądku, ale na progach z obu stron sa takie małe wgniotki. |
Ja bym go jedynie za friko wziął albo po cenie złomu (czyli jakieś 350-400 zł...)
Kij wie jaki feler tam może być... W takim aucie to nawet belki krzywe mogą być i zapalniczka pogięta czego na pierwszy rzut oka nie widać... Pewnie jakby naprawa była dość opłacalna to by się delikwent auta nie pozbywał. I ciekawe co tam słychać pod dołem, jak tam podłużnice się trzymają. Warto do bagażnika zajrzeć też czy tam czasem harmonii nie ma no i dobrze by było przejechać się takim autem rzecz jasna.
Zresztą jak pas tylni zwichrowany, tak jak to napisałeś, to zapewne i on będzie do wymiany. A skoro już tu mowa o błotniku to i na pewno oddziałało coś w środku. Ale przyjrzyj się dachowi od tyłu najlepiej patrząc po jego linii jak jest prowadzony.
•Broń Cię Panie Boże nie daj się zwieść ceną, bo potem można i 3 razy tyle włożyć do auta |
_________________ Mój Żółw
 |
|
|
|
 |
|