|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Ile trwa budowa i w jakiej technologii najlepiej? |
Autor |
Wiadomość |
MaciejK
Nałogowiec
|
Wysłany: 28-05-2025, 09:17 Ile trwa budowa i w jakiej technologii najlepiej?
Bolid: seicento |
|
|
Zbieram się do budowy domu i totalnie nie wiem, od czego zacząć. Słyszę różne opinie – jedni mówią, że murowany to podstawa, inni że szkieletowy dużo szybciej się stawia. Zależy mi, żeby to nie trwało wieki, ale też nie chcę, żeby wszystko się rozpadało po kilku latach. Ktoś coś doradzi? |
|
|
|
 |
Myszowór
Bywalec
|
Wysłany: 28-05-2025, 12:06
Bolid: fiat seicento |
|
|
To zależy, czego dokładnie szukasz. Murowany dom to klasyka, ale faktycznie – często trwa to dłużej, czasem ponad rok. Szkieletowe i inne nowoczesne systemy dają radę nawet w kilka miesięcy, tylko trzeba mieć sprawdzoną ekipę. Ostatnio czytałem o firmie, która ogarnia całe projekty w naprawdę rozsądnym czasie, a mają też kilka technologii do wyboru i doradzają, co się najlepiej sprawdzi – można do nich napisać i podpytać: https://www.jawordomy.com/. Na stronie mają przykładowe realizacje, to łatwiej się zorientować. Jak zależy Ci na czasie, to serio warto się nad tym pochylić, bo różnice są konkretne. No i nie musisz od razu znać się na wszystkim – oni tłumaczą, co i jak. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|