przerobienie wiązki z 900 spi na 1.2 8v mpi ... |
Autor |
Wiadomość |
ciapek_1989
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 11-01-2013, 08:33 przerobienie wiązki z 900 spi na 1.2 8v mpi ...
Bolid: seicento |
|
|
tak jak w temacie ... czy jest wykonalne przerobienie takowej wiązki by mój silnik odpalił ... bo puki co ... ma iskrę, kręci, podaje paliwo ale za cholere nie chce odpalić ... dodam że przerobiona wiązka z jednego wtrysku na 4 wtryski ... i kontrolka ogarnia ... ma ktoś pomysł czemu to nie pali ?
pomocy ! |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 11-01-2013, 09:01
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Nie chcę się wymądrzać ale jaki masz sterownik do silnika 1.2 MPI? Ma wtrysk sekwencyjny - każdy wtryskiwacz na osobnym driverze wtrysku czy tzw fullgroup - wszystkie naraz podają paliwo? Są też i takie co działają wtryski parami. Iskra jest ale czy paliwo w odpowiedniej ilości? MPI chyba działają na wyższym ciśnieniu benzyny.
Jeszcze tutaj coś jest:
http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=20967 |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
andre44
Bywalec
Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 05 Paź 2009 Posty: 94 Skąd: bydgoszcz
|
Wysłany: 11-01-2013, 11:58
Bolid: "BOLID" tak go zwę |
|
|
sprawdz czy wtyczki do cewek nie masz zamienionych, później sprawdz czy czujnik położenia wały masz dobrze wsadzony(przerwy nie pamiętam ale inaczej nie da sie go wsadzic), później sprawdz ustawienie rozrządu bo z tego co słyszałem w 1.2 lubi ściąć klin na dolnym kole rozrządu.
Podaje w tej kolejności bo ja sprawdzałem w kolejności odwrotnej i okazało się że to cewki zamienione |
_________________ W uszach świst, w oczach mgła, na liczniku 22
 |
|
|
|
 |
|