Instalacja gazowa przegląd, serwis Płock |
Autor |
Wiadomość |
dziki83
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-03-2012, 22:25 Instalacja gazowa przegląd, serwis Płock
Bolid: Seicento Van 1.1 + lpg |
|
|
Witam,
Kilka dni temu kupiłem dla żonki seicento z gazem i chce Jej go trochę przyszykować żeby nie miała niespodzianek.
Jest to mój pierwszy samochód z gazem i powiedzcie jak to wygląda pod względem przeglądów tzn, jest np jakiś filtr który trzeba wymienić itp.
Czy tylko standardowo f.powietrza, oleju itp.
Mam instalację TartariniAuto Tec 99E
A może jest ktoś z Płocka kto może polecić dobrego gazownika najlepiej który zna się na takich właśnie instalacjach.
Z góry dzięki |
|
|
|
 |
Dj Kris
Nałogowiec
Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 148 Skąd: Mazowsze
|
Wysłany: 12-03-2012, 19:35
Bolid: Opel Astra G 2,0 DI 16V 99r - Full Opcja |
|
|
Co do przeglądu to jest praktycznie to samo jak przy samochodzie bez gazu tyle ze placisz 164zł za przegląd. Lepiej zabrac ze sobą dokumentacje od gazu bo niezawsze ale lubią zajrzec oraz nieraz sprawdzają butle od gazu i szczelnosc przy parowniku czy gaz nie ucieka. Wiem bo jak jezdzilem to zawsze to sprawdzali. Co do filtrów do jest filtr gazu ktory mozesz sam wymienic ale jesli niewiesz to jedziesz do zakladu gdzie montują gaz i ci to zrobią za 20-30zł oraz mozesz przy okazji powiedziec zeby ci podpieli pod kompa od gazu i sprawdzili ustawienia.
Najlepiej to wymien wszystko czyli filtr powietrza gazu, swiece zaplonowe no i olej z filtrem taki pakiecik startowy nie zaszkodzi a tylko pomoze sejkowi koszt nieduzy. POWODZENIA |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 12-03-2012, 21:56
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Jak jeżdżę swoim na przegląd to podstawowym dokumentem z instalacji LPG który sprawdza diagnosta jest homologacja zbiornika gazowego. Wydawana przez zakład produkcyjny zbiornika na 10 lat. |
|
|
|
 |
dziki83
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 13-03-2012, 11:13
Bolid: Seicento Van 1.1 + lpg |
|
|
Ok, dziękuję. Wszystko wymienione wedle zaleceń. Pozdrawiam |