|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
jaki alterator 1.2 16v 86km z wspom. elektrycznym |
Autor |
Wiadomość |
Adus20
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 13-12-2014, 18:30 jaki alterator 1.2 16v 86km z wspom. elektrycznym
Bolid: Seicento |
|
|
Witam, wysiadł mi alternator, nie było by w tym nic dziwnego ale nie umie znaleźć odpowiedniego.
Kupiłem seicento z przełożonym silnikiem, w dow. wbite 63kw poj. 1242cm3
Moje seicento pierwotnie było vanem 1.1 i z tego co się doczytałem nie posiadało elektrycznego wspomagania a teraz posiada.
Doszukałem się informacji iż auto z elektrycznym wspom. i klima powinno mieć alternator 90A
większość alternatorów to 65 i 70A
Mój alternator wygląda identycznie jak ten z linku. Na moim nie ma żadnych napisów, numerów itp., tylko magneti marelli
klikadełko
nie umiem znaleźć tego alternatora z ładowaniem 90A
Czy był w ogóle taki alternator ?
czy były punto 1 z wspom. elektr.
Zakładać 70A czy kupić 90 i kombinować z założeniem ?
Użyłem szukajki ale nie widziałem żeby ktoś się spotkał z takim problemem.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
ir3n3usz
Nałogowiec
Pomógł: 64 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 867 Skąd: Radom
|
Wysłany: 13-12-2014, 20:22
Bolid: SC 1.2 16V LPG |
|
|
Jaki założysz taki będzie chodził. Ja mam 1.2 16V ze wspomaganiem(fabryka), alternator zostawiłem z 1.1, dałem tylko tulejki 14mm żeby był współosiowy z kołem pasowym. Klima obciąża trochę układ elektryczny, a wspomaganie w sumie to bardzo nie. Ty chyba nie masz klimy z tego ci widzę. Nie ma czegoś takiego, że jak skręcam kołami to mi przygasają światła albo silnik. W P1 było wspomaganie hydrauliczne-tylko albo go w ogóle nie było. Zakładaj ten altek który masz pod ręką. Najważniejsze to oryginał, a nie jakiś zamiennik od Chińczyków. Najlepiej daj swój do regeneracji albo go sam napraw, nie ma w tym żadnej filozofii. |
_________________ Moje Seicento |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|