doprowadzenie do ładu zaniedbanego 1.1 |
Autor |
Wiadomość |
robitl
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-05-2015, 15:23 doprowadzenie do ładu zaniedbanego 1.1
Bolid: a4 b5 1.8t, seicento 1.1 |
|
|
witam, jestem całkowicie nowy na forum więc przepraszam jeśli zrobię coś nie tam.
jako, że teściowie zmieniali trzeci samochód w rodzinie to seicento było na zbyciu i postanowiliśmy je z żoną przechwycić. jest ono kompletnie zaniedbane, skrzypi, trzeszczy, tłucze w zawieszeniu.. no normalny zaniedbany samochód który jeździł po dziurawych drogach.. mam do was prośbę, moglibyście mi powiedzieć co można wymienić żeby zawieszenie pracowało bez stuków i puków? chciałbym z miejsca wymienić wszystkie gumy z przodu i z tyłu żeby nie było już z nim problemów oraz jakiej firmy co kupić??. fiacik posiada silnik 1.1 54KM. |
|
|
|
 |
roach
spamer team

Pomógł: 14 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Lip 2009 Posty: 1460 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 31-05-2015, 16:02
Bolid: Seicento |
|
|
najprościej jedz na stacje kontroli pojazdów niech go przetrzepią...i powiedzą Ci co trzeba wymienić...może być tak ze cały zawias do wymiany i cala reszta z nim związana....to tak z pierwszej reki co mi przyszło na myśl |
|
 |
robitl
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-06-2015, 16:52
Bolid: a4 b5 1.8t, seicento 1.1 |
|
|
ja chcę profilaktycznie wymienić wszystkie gumy w zawieszeniu, a nie tylko te zużyte. co można wymienić w takim seicencie? z tyłu w ilu miejscach są jakieś gumowe łączenia podlegające wymianie? |
|
|
|
 |
roach
spamer team

Pomógł: 14 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Lip 2009 Posty: 1460 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 01-06-2015, 17:43
Bolid: Seicento |
|
|
z tylu tuleje....4 szt. z przodu bodajże 8 szt....ale kupując nowe wahacze przód będą już w nim tuleje...także zaopatrz się w tuleje do stabilizatora tylko ( 4 szt. jak dobrze pamiętam )..... |
|
 |
|