Linka hamulca ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
Kris_61
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-11-2009, 19:14 Linka hamulca ręcznego
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Witam wszystkich! Od siedmiu lat jestem posiadaczem SC 900. Nawet jestem zadowolony z tego powodu. Autko jeszcze mi nigdy na drodze nie stanęło.
Ostanio jednak zablokowało misie tylne prawe koło. Po opuszczeniu recznego hamulca na trasie zauwazyłem, że ciężko mi się jedzie. W mozliwym do tego miejscu zatrzymałem się i stwierdziłem, iz nie odbiła linka a spreżyna jest ściśnieta. Na siłe próbowałem odciagnąć cięgno hamulca ręcznego i pekła linka, która była bardzo skorodowana.
W tej chwili jeżdżę bez ręcznego.
Mam do Was taka pytanie (prośbę)? Czy linkę da sie wymienić samemu od spodu? bez zdejmowania tapicerki podłogi?W Cinkusiu treba było wymontować siedzenia do tego zadania!
Proszę o odpowiedź- Krzysztof |
_________________ www.ecszombierki.pl |
|
|
|
 |
snoopi_lubin
Nałogowiec
Pomógł: 34 razy Dołączył: 09 Wrz 2006 Posty: 265 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 14-11-2009, 19:20
Bolid: SC |
|
|
Jaka tapicerke, jakie siedzenia ?
Kto ci takich glupot nagadal ?
Wchodzisz pod auto z kanalu i zrobienie linki to jakas godzinka za pierwszym razem zanim zardzewialy elementy puszcza.
Kupuj tylko orginalna linke z ASO zaoszczedzisz sobie nerwy i niepotrzebne wydawanie 10 razy pieniedzy na linke. |
_________________ Sprzedam:
Gwint FK Konigsport - 2500
puszke filtra powietrza MPI - 60 |
|
|
|
 |
Kris_61
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 14-11-2009, 19:33
|
|
Dzięki bardzo.
Bardzo cenna uwaga, aby kupić oryginalną fiatowską.
Ile treba wydatkować na linkę?
Chyba ak 70 zeta? |
|
|
|
 |
Danielek
Nałogowiec
|
Wysłany: 14-11-2009, 21:31
Bolid: Toledo 1.8 20V |
|
|
Pewnie coś koło tego jak wejdziesz pod auto to na środku nad rura od wydechu będzie taka srebrna blaszka i pod nią chyba będzie sróba na klucz 13 łącząca linke z rączka wewnątrz auta odkręcasz to następnie wyciągasz zawleczki z rozpierakow przy kołach i wyciągasz stara linke wsadzasz nowa i po bólu. Tylko ważne jest żebyś po wyjęciu zawleczek wsadzil je z powrotem być możliwe ze się uszkodza to zastąp je nowymi albo np gwozdziem w żadnym wypadku nie skręcaj tego na sztywno sroba bo linka w zaczepach rozpierakow musi mieć troche luzu. Myślę że wyjaśniłem ci to w miarę jasno jeśli czegoś nie rozumiesz to pisz postaram się pomoc. Pozdro |
|
|
|
 |
Kris_61
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-11-2009, 09:44
|
|
Rury nie trzeba demontować? Bo przypuszczam chyba się rozpadła |
|
|
|
 |
Danielek
Nałogowiec
|
Wysłany: 15-11-2009, 09:55
Bolid: Toledo 1.8 20V |
|
|
Nie nie musisz nic edmontować chyba że chcesz sobie ułatwić to możesz zdjąć ta cienką aluminiową osłonę ale ja ją zawsze odginam i jest dobry dostęp do srób |
|
|
|
 |
|