FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nakrętki M8
Autor Wiadomość
Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 11-10-2010, 12:58   Nakrętki M8
   Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km

mam pytanie, gdzie kupie takie nakrętki M8 do bębnów i tarcz ? Pytałem w sklepie z dużym asortymentem i nie mają. do ASO nie bardzo mi sie uśmiecha jechać po 2-3 nakrętki...

na allegro nie znalazłem... czy znacie jakies sklepy internetowe w ktorym sie można zaopatrzyć w takie cuda ? chodzi mi o zwykłą śrube i z kołkiem.

z góry dziekuje

paker228 
spamer team
Lokalny Czepiacz

Wysłany: 11-10-2010, 13:04   
   Bolid: 1.1 MPI

tą zwykłą (nie szpilkę) to normalną wkręć oby się tylko rozmiar i gwint zgadzał w garażu na pewno coś znajdziesz
a szpilek wcale nie musisz mieć wkręconych (hmm.. w sumie możesz zamiast szpilki drugą normalną wkręcić jak Ci bardzo zalezy) bo szpilka to tylko po to żeby Ci było łatwiej felgą w dziurki pocelować :D

ludzie mówią że w ogóle bez tego jeżdżą i nic się nie dzieje, bo i tak wszystko trzymają śruby kół...

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 11-10-2010, 13:10   

paker228 napisał/a:
tą zwykłą (nie szpilkę) to normalną wkręć oby się tylko rozmiar i gwint zgadzał w garażu na pewno coś znajdziesz
a szpilek wcale nie musisz mieć wkręconych (hmm.. w sumie możesz zamiast szpilki drugą normalną wkręcić jak Ci bardzo zalezy) bo szpilka to tylko po to żeby Ci było łatwiej felgą w dziurki pocelować :D

ludzie mówią że w ogóle bez tego jeżdżą i nic się nie dzieje, bo i tak wszystko trzymają śruby kół...

ja wiem ze bez tego nawet mozna jezdzic, wszystko sruby kół trzymają... abstrachując od szpilki, to przeciez gdzies sie musi dać choćby tą zwykłą kupić...

paker228 
spamer team
Lokalny Czepiacz

Wysłany: 11-10-2010, 13:13   
   Bolid: 1.1 MPI

fulara napisał/a:
ja wiem ze bez tego nawet mozna jezdzic, wszystko sruby kół trzymają... abstrachując od szpilki, to przeciez gdzies sie musi dać choćby tą zwykłą kupić...

fulara w zwykłym metalowym sklepie ze śrubkami, w motoryzacyjnym mogą nie mieć bo musieliby mieć na półkach wszystkie rodzaje śrubek i by im się półki pouginały :))
choć faktycznie.. :-? w zwykłym może nie być szpilek..

niezła zagadka :))

znalazłem :D
http://allegro.pl/sruba-s...1261497473.html
hehehe szkdoa że za przesyłkę zapłacisz 3 razy tyle co za śrubkę :wesoly:

chyba jednak czeka Cię wizyta w ASO..

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 11-10-2010, 13:27   

paker228 napisał/a:
fulara napisał/a:

fulara w zwykłym metalowym sklepie ze śrubkami, w motoryzacyjnym mogą nie mieć bo musieliby mieć na półkach wszystkie rodzaje śrubek i by im się półki pouginały :))
choć faktycznie.. :-? w zwykłym może nie być szpilek..

niezła zagadka :))

znalazłem :D
http://allegro.pl/sruba-s...1261497473.html
hehehe szkdoa że za przesyłkę zapłacisz 3 razy tyle co za śrubkę :wesoly:

chyba jednak czeka Cię wizyta w ASO..

tak czy siak, dzieki :) ja nie umialem na allegro znaleźć. a bez szpilki powinienem wyniuchać w sklepie z takimi dziadostwami....

dzieki

adse 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-10-2010, 15:01   
   Bolid: Seicento 0,9

Te najzwyklejsze śruby ze sklepu metalowego szybko rdzewieją, niestety. Chyba, że mają też jakieś podwyższonej jakości, albo nierdzewne.

Łukasz 
AntyToyotowy

Wysłany: 11-10-2010, 15:33   

adse napisał/a:
Te najzwyklejsze śruby ze sklepu metalowego szybko rdzewieją, niestety. Chyba, że mają też jakieś podwyższonej jakości, albo nierdzewne.

tych śrub nie zakręca sie na hama. to podstawa. druga rzecz odkręcamy tylko dobrymi kluczami nasadowymi, oczkowym sobie mozemy tyłek poskrobać, a już półoczkowym to nie powiem co... ja przed zakreceniem jeszcze smarem miedziowym w sprayu psikam, nie zapieka sie nigdy. a sruby te nie są elementem strategicznym wiec nic sie stać nie moze.

Odpowiedz do tematu