Nakrętki M8 |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz
AntyToyotowy
Pomógł: 159 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 2476 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 11-10-2010, 12:58 Nakrętki M8
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
mam pytanie, gdzie kupie takie nakrętki M8 do bębnów i tarcz ? Pytałem w sklepie z dużym asortymentem i nie mają. do ASO nie bardzo mi sie uśmiecha jechać po 2-3 nakrętki...
na allegro nie znalazłem... czy znacie jakies sklepy internetowe w ktorym sie można zaopatrzyć w takie cuda ? chodzi mi o zwykłą śrube i z kołkiem.
z góry dziekuje |
|
 |
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz

Pomógł: 69 razy Wiek: 39 Dołączył: 19 Lut 2009 Posty: 1102 Skąd: ZMC
|
Wysłany: 11-10-2010, 13:04
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
tą zwykłą (nie szpilkę) to normalną wkręć oby się tylko rozmiar i gwint zgadzał w garażu na pewno coś znajdziesz
a szpilek wcale nie musisz mieć wkręconych (hmm.. w sumie możesz zamiast szpilki drugą normalną wkręcić jak Ci bardzo zalezy) bo szpilka to tylko po to żeby Ci było łatwiej felgą w dziurki pocelować
ludzie mówią że w ogóle bez tego jeżdżą i nic się nie dzieje, bo i tak wszystko trzymają śruby kół... |
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 11-10-2010, 13:10
|
|
paker228 napisał/a: | tą zwykłą (nie szpilkę) to normalną wkręć oby się tylko rozmiar i gwint zgadzał w garażu na pewno coś znajdziesz
a szpilek wcale nie musisz mieć wkręconych (hmm.. w sumie możesz zamiast szpilki drugą normalną wkręcić jak Ci bardzo zalezy) bo szpilka to tylko po to żeby Ci było łatwiej felgą w dziurki pocelować
ludzie mówią że w ogóle bez tego jeżdżą i nic się nie dzieje, bo i tak wszystko trzymają śruby kół... |
ja wiem ze bez tego nawet mozna jezdzic, wszystko sruby kół trzymają... abstrachując od szpilki, to przeciez gdzies sie musi dać choćby tą zwykłą kupić... |
|
 |
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz

Pomógł: 69 razy Wiek: 39 Dołączył: 19 Lut 2009 Posty: 1102 Skąd: ZMC
|
Wysłany: 11-10-2010, 13:13
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
fulara napisał/a: | ja wiem ze bez tego nawet mozna jezdzic, wszystko sruby kół trzymają... abstrachując od szpilki, to przeciez gdzies sie musi dać choćby tą zwykłą kupić...
_________________ |
fulara w zwykłym metalowym sklepie ze śrubkami, w motoryzacyjnym mogą nie mieć bo musieliby mieć na półkach wszystkie rodzaje śrubek i by im się półki pouginały
choć faktycznie.. w zwykłym może nie być szpilek..
niezła zagadka
znalazłem
http://allegro.pl/sruba-s...1261497473.html
hehehe szkdoa że za przesyłkę zapłacisz 3 razy tyle co za śrubkę
chyba jednak czeka Cię wizyta w ASO.. |
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 11-10-2010, 13:27
|
|
paker228 napisał/a: | fulara napisał/a: | ja wiem ze bez tego nawet mozna jezdzic, wszystko sruby kół trzymają... abstrachując od szpilki, to przeciez gdzies sie musi dać choćby tą zwykłą kupić...
_________________ |
fulara w zwykłym metalowym sklepie ze śrubkami, w motoryzacyjnym mogą nie mieć bo musieliby mieć na półkach wszystkie rodzaje śrubek i by im się półki pouginały
choć faktycznie.. w zwykłym może nie być szpilek..
niezła zagadka
znalazłem
http://allegro.pl/sruba-s...1261497473.html
hehehe szkdoa że za przesyłkę zapłacisz 3 razy tyle co za śrubkę
chyba jednak czeka Cię wizyta w ASO.. |
tak czy siak, dzieki ja nie umialem na allegro znaleźć. a bez szpilki powinienem wyniuchać w sklepie z takimi dziadostwami....
dzieki |
|
 |
adse
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 15 Skąd: Racibórz
|
Wysłany: 11-10-2010, 15:01
Bolid: Seicento 0,9 |
|
|
Te najzwyklejsze śruby ze sklepu metalowego szybko rdzewieją, niestety. Chyba, że mają też jakieś podwyższonej jakości, albo nierdzewne. |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 11-10-2010, 15:33
|
|
adse napisał/a: | Te najzwyklejsze śruby ze sklepu metalowego szybko rdzewieją, niestety. Chyba, że mają też jakieś podwyższonej jakości, albo nierdzewne. |
tych śrub nie zakręca sie na hama. to podstawa. druga rzecz odkręcamy tylko dobrymi kluczami nasadowymi, oczkowym sobie mozemy tyłek poskrobać, a już półoczkowym to nie powiem co... ja przed zakreceniem jeszcze smarem miedziowym w sprayu psikam, nie zapieka sie nigdy. a sruby te nie są elementem strategicznym wiec nic sie stać nie moze. |
|
 |
|