maska |
Autor |
Wiadomość |
jaś-u
Nałogowiec

Pomógł: 8 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Gru 2010 Posty: 109 Skąd: Szynwałd
|
Wysłany: 23-05-2011, 10:54 maska
Bolid: SC 900 mini lifting |
|
|
witam!
przeszukałem forum ale brak odpowiedzi..
potrzebuje porady. chce kupić maske i zastanawiam się czy oryginał czy zamiennik? ma ktoś może zamiennik? jak sie to trzyma? warto to kupować? cena rozsądna bo niższa niż oryginał ale czy warto? przykład |
|
|
|
 |
madebyzosiek
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 23-05-2011, 11:11
Bolid: Seicento Brush 900 |
|
|
Nie dam sobie uciąć ręki, ale zamiennik będzie z nieocynkowanej blachy, niby to nie problem ale jakby co będzie gnić. Miałem kiedyś w CC zamiennik błotnika, ktoś mi zrobił rysę kluczem i po miesiącu była rdza na maksa... Ja bym kupował orginał.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
ssddbuziaczek
nówka sztuka ;)
Pomógł: 2 razy Wiek: 38 Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 13 Skąd: kruchowo
|
Wysłany: 23-05-2011, 11:18
Bolid: seicento |
|
|
osobiscie posiadam zamiennik. nieocynkowany i byl praktycznie odrazu malowany. rok jazdy odpryski od kamyszkow na masce i w tych miejscach juz rdza.
wydaj te 100 -150zl wiecej ale kupuj orginal. i nie daj sie nabrac jak ci ktos powie ze to jest orginal no ale ocynku nie ma
ma byc ocynk i koniec
ps. mam SC juz 11 lat i tam gdzie byl ocynk nie ma zadej rdzy |
|
|
|
 |
AdaMs
Nałogowiec Przyjaciel klubu

Pomógł: 26 razy Wiek: 34 Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 765 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 23-05-2011, 11:34
Bolid: Czarny Misiek |
|
|
jaś-u, ja też szukam maski... Tylko ze ja wole znaleźć ori maskę już w kolorze Tak łatwiej i bezboleśnie |
_________________ Nie zawsze jest pod górkę
Blog Fiat Panda lub forum Fiat 500X |
|
|
|
 |
jaś-u
Nałogowiec

|
Wysłany: 23-05-2011, 13:50
|
|
okey dzięki chłopaki
AdaMs, sęk w tym że mnie sie spieszy bo jakoś muszę jeździć.. a znaleźć oryginał czerwony troche graniczy z cudem |
|
|
|
 |
AdaMs
Nałogowiec Przyjaciel klubu

Pomógł: 26 razy Wiek: 34 Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 765 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 23-05-2011, 14:21
Bolid: Czarny Misiek |
|
|
jaś-u napisał/a: | sęk w tym że mnie sie spieszy bo jakoś muszę jeździć |
A co się stało z Twoją?
jaś-u napisał/a: | a znaleźć oryginał czerwony troche graniczy z cudem |
U nas na forum już widziałem dwie oferty w naszym kolorze |
_________________ Nie zawsze jest pod górkę
Blog Fiat Panda lub forum Fiat 500X |
|
|
|
 |
ghost_
Nałogowiec
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 06 Cze 2009 Posty: 156 Skąd: Rydułtowy
|
Wysłany: 23-05-2011, 14:27
Bolid: Sejczak - 8V 1,1 MPI 55KM - 2008 - LPG + Pb95 |
|
|
Jeżeli chodzi o zamiennik - tak jak kolega wyżej napisał najprawdopodobniej będzie ocynkowany z jednej strony + wg mnie wzmocnienia nie będą dużej jakości
Miałem okazję porównać zamiennik i oryginał - zamiennik względem oryginału był taki bardziej "giętki", a oryginał solidniejszy (kawał blachy )
Ja bym ewentualnie szukał oryginału i malował jakbym nie znalazł egzemplarza w swoim kolorze |
_________________ Moje Cudeńsko , zapraszam do komentowania [url=http://allegro.pl/uniwersalny-sciemniacz-lampki-samochodowej-tanio-i1845285913.html]?CIEMNIACZ[/url] |
|
|
|
 |
jaś-u
Nałogowiec

|
Wysłany: 23-05-2011, 15:08
|
|
AdaMs napisał/a: | A co się stało z Twoją?
(...)
U nas na forum już widziałem dwie oferty w naszym kolorze | wgięła mi się wczoraj przeszukałem dział SPRZEDAM i jakoś nie widziałem.. możesz podać jakiś namiar? może być na pw.
ghost_ napisał/a: | Jeżeli chodzi o zamiennik - tak jak kolega wyżej napisał najprawdopodobniej będzie ocynkowany z jednej strony + wg mnie wzmocnienia nie będą dużej jakości
Miałem okazję porównać zamiennik i oryginał - zamiennik względem oryginału był taki bardziej "giętki", a oryginał solidniejszy (kawał blachy ) | dzięki za info a z której strony była ocynkowana? od zewnątrz czy wewnątrz?
ghost_ napisał/a: | Ja bym ewentualnie szukał oryginału i malował jakbym nie znalazł egzemplarza w swoim kolorze | tak też właśnie już teraz chce zrobić. |
|
|
|
 |
marek75
Bywalec
Pomógł: 10 razy Dołączył: 31 Gru 2009 Posty: 72 Skąd: poznan
|
Wysłany: 23-05-2011, 20:14
Bolid: seicento1.1 mpi |
|
|
zamiennik o wiele tanszy, ale i gorszy nawet wymiary moga sie nie zgadzac, mozesz miec problem z ustawieniem odpowiedniej szczeliny o góry bedzie wieksza na dole mniejsza lub odwrotnie i niekoniecznie symetrycznie |
|
|
|
 |
|